Marija i Petar: Kad smo se posvađali, navečer smo se mirili u krevetu  

Marija (70) i Petar (71) Odobašić iz Novog Virja u društvu obitelji proslavili su 50. godišnjicu braka. Zlatni pir nije mogao proći bez prisjećanja na početke njihove ljubavi. Spojile su ih, kaže Marija, zabave, a prvi korak napravio je Petar.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Iako smo oboje iz Novog Virja, „zaprav“ smo se upoznali u ranoj mladosti. Nije nam trebalo puno vremena da shvatimo da smo jedno za drugo, a i danas se odlično nadopunjavamo i uživamo u zajedničkom životu – kaže Marija Odobašić.

Kao i u svakom braku, dodaje Petar, bilo je uspona i padova, ali su međusobnim poštivanjem i kompromisom prebrodili sve nedaće koje život nosi. Uz ljubav, za uspješan brak, kažu uglas oni, ključ su upravo poštivanje i kompromis.

– Kad smo se posvađali, odmah smo se navečer mirili u krevetu – kaže iskreno Petar te dodaje da su posebno ponosni na sinove Željka i Darka te kćeri Mirjanu i Marinu.

Unuci Antonio, Dominik, Alen, Igor, Dario, Ana, Fran, Sara, David, Iva i Teo često im dolaze u posjete pa im društva ne nedostaje, iako žive sami. Još uvijek je Petar vezan uz poljoprivredu jer uzgaja ovce, dok Marija vodi brigu o kućanstvu.

– Bez obzira na zdravstvene poteškoće, nastojimo stalno nešto raditi i zato i imamo ovce. Hvala Bogu da možemo sami voditi brigu o sebi, a sve što želimo za naš bračni jubilej je da nas zdravlje dobro služi. Za ostalo ćemo se snaći, kao i uvijek dosad – kaže Petar Odobašić.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI