Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Policija uhitila lopove

Marija: “Lopovi su pronašli ključeve za koje ni ja nisam znala gdje su”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Policija je uhitila mladića i djevojku, 18-godišnjake sa šireg koprivničkog područja koji su prije četiri mjeseca provalili u obiteljsku kuću i ukrali televizor, posuđe te likere i rakiju koje su pronašli u bocama. Ukradeni televizor lopovi su preprodali.

Kuća je u vlasništvu 70-godišnjakinje koja živi u Belgiji, a zadnji je put u Imbriovcu bila prije četiri godine. O toj kući brigu vodi njena prijateljica Marija Horvat koja je provalu i krađu prijavila policiji.

– Svaki tjedan jedanput obilazim kuću kako bih prozračila prostorije, a prije četiri mjeseca ostala sam u šoku kad sam vidjela da nema televizora. Lopovi su provalili na mali kupaonski prozor pa se po tome nije moglo uočiti da je netko bio u kući. Kad sam pregledala sve prostorije, shvatila sam da su ukrali i posuđe i razna pića koja su ostala prijateljici prije četiri godine kad je zadnji put bila tu. Tad je kupila i televizor koji je ukraden – priča nam Marija Horvat.

Lopovi su provalili u kuću o kojoj brigu vodi Marija Horvat

Vlasnica kuće, kao i Marija, mislile su da policija neće pronaći lopove jer su od provale i krađe prošla četiri mjeseca.

– Nakon provale ostalo je nekoliko tragova pa je to očito pomoglo policiji. Meni je u cijeloj priči zanimljivo i to kako su lopovi našli ključeve od ormara, a ni ja ne znam gdje stoje pa pretpostavljam da su ukrali i nešto odjeće, ali to ne mogu sto posto tvrditi jer ne znam što je prijateljica ostavila tu – kaže Marija Horvat.

Nakon provale sve vrjednije stvari Marija je „prebacila“ u svoju kuću jer je u strahu da imanje njene prijateljice ne bude ponovno na meti lopova. – Tko zna kad će prijateljica opet doći u Imbriovec pa mi je rekla da mikrovalku, perilicu riblja i ostale vrjednije predmete čuvam u svojoj kući. Otkako su se Romi počeli doseljavati u naše selo, krađe su postale učestale pa sam uvjerena da su oni provalili u kuću i ukrali televizor, posuđe i alkoholna pića – zaključila je Marija Horvat.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo je proljetno voće nevjerojatan prirodni lijek: Koristi se čak i protiv povišenog krvnog tlaka

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi

prometna nesreća u rasinji

VIDEO: Vozač Fiat Punta s 3,18 promila sletio u kanal


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati