Marija: Prije su kosili svakih deset dana, a sada ne održavaju redovno!

Mještani Selnika požalili su se na problem neodržavanja mjesnog groblja. Da bi posjetili posljednja počivališta svojih najmilijih u zadnjih nekoliko tjedana, nemali broj mještana morao se provlačiti kroz visoku travu i korov. O problemu su pisali i na Facebooku, a u raspravu su se uključili brojni korisnici:

– Ako želite posjetiti amazonsku prašumu i nemate novca, slobodno dođite na groblje u Selnik. Dojam koji groblje ostavlja skoro je isti kao u prašumi – ironičan je komentar jednog korisnika.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Podravski je obišao mjesno groblje, no tada je već bilo uredno i friško pokošeno. Kosili su ga djelatnici Lukoma u utorak rano ujutro, doznali smo na samom groblju.

– Došli su tu već u šest ujutro i ovaj su se put stvarno i požurili. Pokosili su to sve u vrlo kratkom roku. No ja u zadnje vrijeme nisam mogla počistiti oko grobova svojih predaka, morala sam se probijati kroz visoku travu – rekla nam je Marija Golubić, koja zbog toga nije mogla održavati grobove, a na nekima je nedavno naručila i nadogradnju.

– Sjećam se kako su prije kosili redovno svakih deset dana i tada nije bilo problema, a još su sve i pozubačili. No, svejedno plaćam 380 kuna godišnje za grobarinu. Ne znam zašto se onda groblje ne održava – pojašnjava nam Marija, koja nam pokazuje kako su za sobom ostavili travu na stazi.

– Što se tiče travki oko četiri grobna mjesta za koje se brinem, to si sama počistim, čak sam im i navela da ne trebaju dirati. No problem je s prostorom ostalih grobova – ističe Marija.

– Na sredini groblja imamo stazu, a ovaj paralelni dio mogao bi na isti način biti uređen. No, ne znamo imaju li možda u planu tu prodavati zemljišta za nova grobna mjesta ili neku drugu namjenu – navodi Marija, s čime se slaže Ljiljana Balažinec, koja je zajedno s Marijom bila na groblju.

– Koliko znamo, već je bio prijedlog da se tu napravi glavna staza. Neki bi i sami skupili novac da se to uredi – govori Liljana. Poslali smo upit Lukomu, iz kojeg nam do zaključenja broja nisu dali odgovor.

FOTO Podravski list / Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI