Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
podravec osuđen zbog nasilničkog ponašanja

Marijan je od jutra pio gemište pa podivljao: “Odi van…!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Marijan iz Podravine morat će platiti novčanu kaznu od 180 eura zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Doduše, ta je kazna umanjena za 80 eura jer je Marijan dva dana proveo uhićen u policijskoj postaji pa mu za platiti ostaje stotinu eura, a na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu on je osuđen zbog nasilja na štetu izvanbračne supruge. Dana 4. veljače oko 13 sati u obiteljskoj kući u jednom podravskom selu, on je pod utjecajem alkohola od 1,62 promila nasrnuo na svoju partnericu.

Počeo je rukama udarati po vratima kuhinje i tjerao ju govoreći joj „Odi van!“, a takvo je ponašanje kod nje prouzročilo osjećaj uznemirenosti i povredu dostojanstva. Da situacija bude gora, Marijan je na nju i fizički nasrnuo te ju je svojim rukama uhvatio za njene ruke u predjelu zapešća i pritiskao ju je šakama. Tijekom sudskog je postupka Marijan rekao da je istina kako je bio pod utjecajem alkohola jer je tog dana od jutarnjih sati bio kod susjeda i uživali su u gemištima. Rekao je i da je istina da je u jednom trenutku odgurnuo vrata kuhinje jer je bio bijesan, no ističe da staklo na vratima nije puklo tada, već je bilo napuklo otprije. Tvrdi da nije bilo fizičkog nasilja na štetu partnerice, ali i da je ona kriva što je tako burno reagirao.

– Ona već nekoliko mjeseci živi u mojoj kući, kuha i brine se za mene. Odnos između nas je dobar, no počeo se kvariti jer je samoinicijativno pozvala svog brata zajedno s obitelji u moju kuću. Svi oni nastanili su se kod mene i bili su tu tjedan dana i ja to više nisam mogao trpjeti. Zbog toga je i nastala svađa, a ona je nasrnula na mene i zbog toga sam je primio za zapešća, no nisam je udario, niti ošamario. Nije točno da sam nju tjerao iz kuće, već sam rekao da iz kuće odu njen brat i njegova obitelj – ispričao je Marijan koji očigledno više nije mogao izdržati život sa supruginom obitelji. Njegova je partnerica više, manje potvrdila sve što je Marijan rekao, no istaknula je kako ju je zaista udario.

– U kuću sam pozvala svog brata da neko vrijeme bude s nama i on je stigao zajedno sa ženom i dvoje djece. S Marijanom sam se sukobila upravo zbog brata i on je tog dana vikao na mene i govorio da moj brat mora izaći iz kuće. Uhvatio me je za ruke i pritiskao te tako onemogućavao da zovem policiju, a točno je da je bio pod utjecajem alkohola jer je ujutro tog dana pio kod susjeda – kazala je ona i dodala da je njezin brat s obitelji ubrzo nakon incidenta zaista i iselio iz Marijanove kuće.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova je prekrasna biljka nevjerojatan prirodni lijek i raste u našem kraju

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici

VELIKI JUBILEJ

VIDEO U 150 sekundi pogledajte kako je DVD Koprivnica obilježilo 150 godina postojanja


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati