Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POLOŽEN TEMELJNI KAMEN

Marijan Lukčin: Konačno će svi vrtićarci biti na jednoj lokaciji

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U Goli su na prostoru iza stare škole počeli radovi izgradnje nove zgrade Dječjeg vrtića Zvončić. Investicija je vrijedna 3,9 milijuna eura i sufinancira se europskim novcem kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Izvođač radova je virovska tvrtka GT Jura, a izgradnja bi trebala završiti za godinu dana.

– Dočekali smo i taj dan da krene izgradnja vrtićke zgrade koja je naš prioritet. Cilj nam je da na jednom mjestu budu smješteni svi mališani i s ovom ćemo ga investicijom ostvariti – kaže Marijan Lukčin, predsjednik Općinskog vijeća Općine Gola. Vrtić u Goli trenutno pohađa 109 mališana u sedam odgojnih skupina koje su upravo zbog nedostatka prostora smještene na tri lokacije. To je bio i razlog za izgradnju nove vrtićke zgrade, jer želja je da na jednoj lokaciji budu smještene sve odgojne skupine.

– Do prije 15-ak godina dovoljan nam je bio samo prostor uz školsku zgradu. Nakon toga smo zgradu staru škole morali iskoristiti za vrtićke kapacitete, a potom i prostore uz Dom zdravlja. Možemo reći da su nam to bile slatke brige jer je naše Prekodravlje jedna od rijetkih sredina koja bilježi pozitivan demografski trend i veseli nas što vrtić pohađa više od 100 mališana, a na nama je da im omogućimo sve što im je potrebno za predškolski odgoj – ističe Lukčin. Plan je da se sve vrtićke skupine u novu zgradu usele ujesen iduće godine, iako je rok za provedbu projekta 2026. godina. Sama izgradnja zgrade će, kaže Lukčin, završiti u svibnju 2025. godine pa je realno za očekivati da će planirano i realizirati.

– Nakon što se sve odgojne skupine usele u novu zgradu, plan je da prvotni vrtićki prostor uz školsku zgradu poklonimo školi jer njima uvijek trebaju prostorije za nastavu i razne aktivnosti. Odluku o prostoru u zgradi stare škole donijet ćemo naknadno. Najvažnije je da će od pedagoške godine 2025./2026. svi vrtićarci biti smješteni na istoj lokaciji, u novoj zgradi – zaključio je Marijan Lukčin.

FOTO Jelena Posavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NEMAR JE PRVA ISKRA

Hrvatske šume imaju obavijest za građane

SUMNJA U NEISPRAVNOST

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

prugovac ipak u eliti, prva žnl i dalje vrlo jaka

Nova Elitna i ŽNL bit će vrlo atraktivne, znamo kad počinju i popis svih klubova po ligama

GRADSKI VIJEĆNICI BEZ RASPRAVE USVOJILI JEDAN OD NAJVAŽNIJIH GRADSKIH DOKUMENATA

U prostornom planu istočna obilaznica, nova pruga i dvije gospodarske zone

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati