Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marijan: Nalazi su dobri, ali noge me svejedno ne slušaju!

Marijan Gojković (85) iz Koprivnice već duže se teže kreće pa za hodanje i odlazak u grad mora koristiti razna pomagala. Najčešće, kaže on, koristi električni tricikl, a nigdje ne ide ni bez štapa jer bez toga pomagala teško može napraviti korak.

– Prošao sam brojne pretrage i nalazi su dobri, ali me noge svejedno ne slušaju. Posebno mi teško padaju promjene vremena i tada teško i s pomagalom pomičem noge, a i bolovi su jaki. S rukama nemam problema, a i „pamet“ me dobro služi pa se ne žalim previše – priča nam Marijan Gojković.

Iako se teško kreće, ističe da su mu najbolje terapije odlasci na tržnicu jer uvijek sretne nekog od poznanika s kojim porazgovara i na taj si način olakša svakodnevicu.

– Kad se požalim na probleme s nogama, liječnici mi u šali kažu da je najvjerojatnije problem moja godina proizvodnje. Svjestan sam da godine čine svoje pa sam sretan što se s pomagalima ipak mogu kretati – kaže Marijan Gojković.

Sad, dodaje on, idu najteža razdoblja za njega jer će promjene vremena biti učestale pa će se to odraziti i na bolove u nogama. – Još koristim povoljnu vremensku prognozu pa nastojim svaki dan otići do grada ili tržnice. Ipak je to najbolji lijek za moje zdravstvene tegobe – zaključio je Marijan Gojković.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DIO NJIH JOŠ UVIJEK ČEKA ISPLATU POTPORA

Agencija za plaćanja ima obavijest za poljoprivrednike

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

Trgovački lanac iz prodaje povlači prehrambeni proizvod zbog otkrivene opasne bakterije

FARMACEUTSKA TVRTKA PRIJAVILA HALMED-U

U tijeku je nestašica poznatih tableta za visoki krvni tlak

NEĆE GA BITI DO VELJAČE IDUĆE GODINE

Farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za snižavanje kolesterola

MISLI NA ZDRAVLJE

Visoke razine kolesterola u krvi mogle bi izazvati još jedan ozbiljan zdravstveni problem

POTPORE

Agencija za plaćanja ima važnu obavijest za poljoprivrednike

Upišite pojam koji želite pretraživati