Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marijan: Nalazi su dobri, ali noge me svejedno ne slušaju!

Marijan Gojković (85) iz Koprivnice već duže se teže kreće pa za hodanje i odlazak u grad mora koristiti razna pomagala. Najčešće, kaže on, koristi električni tricikl, a nigdje ne ide ni bez štapa jer bez toga pomagala teško može napraviti korak.

– Prošao sam brojne pretrage i nalazi su dobri, ali me noge svejedno ne slušaju. Posebno mi teško padaju promjene vremena i tada teško i s pomagalom pomičem noge, a i bolovi su jaki. S rukama nemam problema, a i „pamet“ me dobro služi pa se ne žalim previše – priča nam Marijan Gojković.

Iako se teško kreće, ističe da su mu najbolje terapije odlasci na tržnicu jer uvijek sretne nekog od poznanika s kojim porazgovara i na taj si način olakša svakodnevicu.

– Kad se požalim na probleme s nogama, liječnici mi u šali kažu da je najvjerojatnije problem moja godina proizvodnje. Svjestan sam da godine čine svoje pa sam sretan što se s pomagalima ipak mogu kretati – kaže Marijan Gojković.

Sad, dodaje on, idu najteža razdoblja za njega jer će promjene vremena biti učestale pa će se to odraziti i na bolove u nogama. – Još koristim povoljnu vremensku prognozu pa nastojim svaki dan otići do grada ili tržnice. Ipak je to najbolji lijek za moje zdravstvene tegobe – zaključio je Marijan Gojković.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI