Mariji pohvala, Nikolinin rad najbolji na međunarodnom Euromath natjecanju!

Kako navode u Gradu Koprivnici, u grčkom gradu Thessaloniki od 27. lipnja do 1. srpnja 2022. održana je međunarodna matematička konferencija euroMath & EuroScience 2022.

-Imamo mlade ljude na koje možemo računati, a to su ovaj puta dokazale Nikolina van Bregt i Marija Švegović, svojim sudjelovanjem na međunarodnom natjecanju Euromath u Solunu. Mjesecima su istraživale teme i pripremale radove koje su prezentirale na engleskom jeziku – objasnila je mentorica Mara Grašić te otkrila kako je Mariji uručena pohvala za rad MATH IN BACTERIA, a Nikolinina prezentacija DOES A „NATURAL ABILITY IN MATHEMATICS“ EXIST proglašena je najboljom, za što je dobila i certifikat.

Nikolini je, dodajmo, ovo deveto natjecanje iz matematike ove školske godine, a za svoje uspjehe nagrađena je i od Grada Koprivnice.

Za sudionike konferencije pripremljene su i radionice koje su držali mentori učenika. Jedna od njih je i “ESCAPE ( CLASS ) ROOM“ koju su vodile Mara Grašić i Ksenija Varović. Odlazak u Solun sufinancirali su Grad Koprivnica, općina Gola i Komunalac Koprivnica.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI