Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mariju njezino cvijeće održava mladom i u devetom desetljeću života

Marija Peršić (82) iz Hlebina svoju je okućnicu pretvorila u pravu cvjetnu oazu. Ni poodmakla životna dob, ističe ona, ne mogu je odvojiti od njenog velikog hobija, a uzgoj cvijeća, prvenstveno ruža, zaslužni su što je i u 82. godini vitalna te i dalje sama vodi brigu o sebi.

– Do prije devet godina živjela sam u Komatnici, a kako su tamo ostale svega dvije stalno naseljene kuće, odlučila sam se preseliti u Hlebine na imanje koje sam s pokojnim suprugom davno kupila, još dok su u mom rodnom selu bile poplave od izlijevanja Drave – priča nam Marija Peršić.

Već punih 15 godina je udovica, a u uzgoju cvijeća, dodaje ona, pronalazi i utjehu za sve životne nedaće. Još od rane mladosti cvijeće je njen veliki hobi, a kako je u Komatnici imala svoju cvjetnu oazu, odlučila je istu urediti i u Hlebinama.

Marija Peršić svakodnevno brine o svom cvijeću

– Prati me sreća s uzgojem cvijeća. Kad ga plijevim, sve što od tih otpadaka posadim pretvara se u novi mali cvjetni otok. Očito sam rođena za brigu oko cvijeća pa sam možda trebala biti cvjećarka. Uživam kad cvijeće procvate jer onda imam pravi spektar boja i mirisa na svom imanju – kaže Marija Peršić.

Teško je, kaže ona, reći koliko točno vrsta cvijeća ima, ali je sigurna da je najviše ruža i to raznih sorata. Uzgaja i zajčeke, okolante, božure, sabljice i rogoze.

–  Oni koji me ne poznaju, kad prođu uz moju kuću, ne mogu vjerovati da sve to uzgaja žena od 82 godine. Nisam mogla imati djecu pa sam nakon smrti supruga ostala sama i zato kažem da je uzgoj cvijeća moja utjeha koja mi daje snage da se dobro držim i u trećoj životnoj dobi – kaže Marija Peršić.

Rodna Komatnica za nju je najljepše mjesto na svijetu, ali joj je i u Hlebinama dobro jer ima susjede uz koje je svakodnevica puno ljepša.  – Zbog društva sam se i preselila u Hlebine, ali će Komatnica uvijek za mene biti pravi raj na zemlji. Nadam se da će me zdravlje i dalje dobro služiti te da ću svojim cvijećem uljepšavati svakodnevicu Hlebinčanima i usputnim prolaznicima – zaključila je Marija Peršić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVO JU JE ZAPEKLA DESNA STRANA GLAVE, A ONDA POČELO SUZITI OKO

VIDEO Nada (66) je doživjela moždani udar, a da toga nije bila niti svjesna

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati