Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nesavjesni vozači s područja pitomače

Marin s 3,12 promila krivudao cestom, a Matija pripit vozio bez vozačke. Dobili su ozbiljne novčane kazne

Istog su dana na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici završila čak dva nesavjesna vozača s područja Pitomače, koji su zajedno „naslagali“ čak devet prekršaja, a obojici je izrečena ozbiljna novčana kazna. Marinu (36) i Matiji (27) zajedničko je što su obojica upravljali automobilom bez valjanih vozačkih dozvola za traženu kategoriju, a obojica su bili i pod utjecajem alkohola.

Iz jedne u drugu traku

Po tome ipak prednjači Marin, kojeg je policija u noćnim satima 7. listopada prošle godine zatekla kako vozi osobni automobil u Ulici Ljudevita Gaja u Pitomači. Policajcima nije bilo teško zamijetiti da je Marin duboko zavirio u čašicu jer je on na cesti od Pitomače prema Starom Gracu vrludao cestom. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je krivudao iz jedne u drugu traku i tako ozbiljno ugrožavao promet. Nakon što su ga zaustavili, policajci su mu dali alkometar, a pokazalo se da je vozio pod utjecajem alkohola od čak 3,12 promila. Osim toga, Marin kod sebe nije imao vozačku dozvolu, a nije je ni mogao imati jer mu je ona istekla sedam mjeseci ranije, no uvidom u policijsku evidenciju utvrđeno je da ni nema B kategoriju, potrebnu za vožnju osobnog automobila, upisanu u svoju vozačku dozvolu. Za vožnju po suprotnoj strani ceste izrečena mu je kazna od 15 eura, za vožnju pod utjecajem alkohola 900 eura, zbog toga što kod sebe nije imao vozačku dozvolu 15 eura, zbog toga što mu je vozačka istekla 60 eura, a zbog toga što uopće nije imao potrebnu kategoriju izrečeno mu je još 300 eura. Na kraju, izrečena mu je ukupna kazna od 1290 eura umanjena za 80 eura jer je noć proveo u posebnoj policijskoj prostoriji.

Kazna 2000 eura

Još gore je u financijskom smislu prošao Pitomačanin Matija, koji zbog počinjenja četiri prekršaja mora platiti ukupno 2020 eura, također umanjena za 80 eura jer je noć proveo u posebnoj policijskoj prostoriji. Matiju je policija također zatekla u sitnim noćnim satima i to 14. prosinca prošle godine, ali u Vinogradskoj ulici. On je napuhao 0,77 promila alkohola, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a nije je ni mogao imati jer mu je ona istekla godinu dana ranije. No, što je najgore od svega, pripiti Pitomačanin krenuo je na put iako nikad nije položio vozački ispit. Zbog toga i zbog alkohola, izrečena mu je kazna od po tisuću eura, a zbog nepažnje s osobnom iskaznicom ukupno 30 eura.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POZITIVNI TRENDOVI TRŽIŠTA RADA U NAŠOJ ŽUPANIJI

Snažno porasla potreba za radnicima, nezaposlenost pala

Vatrogasna intervencija

FOTO Gorio kontejner iza benzinske postaje

Proslava dana općine Sveti Đurđ i blagdana Sv. Juraja

FOTO/VIDEO Načelnik Jany: Širimo vrtić, gradimo Dom za starije i imamo najbolje vatrogasce u županiji

analiza izbornih rezultata u našoj županiji

Jakšić bi mogao postati novi šef SDP-a, a HDZ nakon Gregura opet imati župana

prijevara u tijeku

Porezna uprava upravo objavila važno upozorenje za sve građane

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati