Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Čeka se presuda

Mario je rekao ocu da će ga ispeći na roštilju. Mogao bi u zatvor

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mario iz Podravine, 51 – godišnjak sklon alkoholu kojemu je dijagnosticiran i PTSP, već godinu i pol ne smije prići ocu na razdaljinu bližu od 30 metara ili uspostavljati, odnosno održavati izravne i neizravne veze s njim, a sve zbog prijetnji koje mu je uputio u travnju i svibnju prošle godine, kada mu je, između ostalog, rekao da će ga ubiti i ispeći na roštilju.

S obzirom na prilično žestoke prijetnje, otac ga je prijavio, optužnica je potvrđena lani u listopadu, a istom ga se tereti da je počinio dva kaznena djela protiv osobne slobode, zbog čega tužitelji traže 10 mjeseci zatvora, uz rok kušnje od dvije godine. Sve to vrijeme Mario je pod povećalom policije, a zbog očeve sigurnosti izdana mu je mjera zabrane prilaska, koja je ovih dana produljena kako bi se spriječilo kazneno djelo kojim se prijetio.

Inače, odnos između Marija i 30 godina starijeg mu oca prilično je zamršen. Često su se svadili, kako su i sami rekli, zbog banalnih stvari, a sve je kulminiralo lani u travnju, kada je sin ocu usred jedne svađe poručio da će ga ubiti i ispeći na roštilju. Ubojstvom se prijetio i nepunih mjesec dana kasnije.

– U travnju mi je otac govorio da će mi plesati na grobu, nakon čega sam mu rekao nešto u stilu da ću ga ispeći na ražnju. To sam sve rekao u kontekstu. U događaju od 1. svibnja ocu ništa nisam prijetio, već smo se posvađali jer mi je prigovarao da je auto kojeg je on prethodno oprao blatan pa sam ga morao maknuti i ponovno prati – rekao je Mario u svojoj obrani i dodao da mu je otac teška osoba i da se ne slažu dobro.

U svojstvu svjedoka bio je ispitan i otac, koji je rekao da je sin došao živjeti kod njega nakon razvoda braka i da prekomjerno konzumira alkohol, pritom trošeći novac od stana koji je prodao, zbog čega ima problema u ponašanju.

Provedeno psihijatrijsko vještačenje otkrilo je da je kod okrivljenika dijagnosticiran PTSP, poremećaj ličnosti te da često konzumira alkohol. Zbog svega toga, ali i straha od moguće nedjela, produljena mu je mjera zabrane prilaska ocu, koja je na snazi još od prošlog svibnja, a kako stvari stoje, tako će i ostati sve do okončanja kaznenog postupka, koji je još u tijeku.

Zanimljivo je i to da Mario ima prijavljeno prebivalište na istoj adresi gdje mu živi otac, a prebiva li tamo i dalje s obzirom na aktivnu zabranu mjere prilaska nije nam poznato.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati