Marko iz Đelekovca: Očekivao je kedere, a imao je ulov života

Marko Lopatnik strastveni je rekreativni ribič iz Đelekovca. Kako inače radi u Njemačkoj, dobar dio svojih slobodnih dana u Hrvatskoj obavezno provede na našim vodama, a nedavnom se ulovu na obližnjem Jegenišu, kako kaže, nije nadao ni u najljepšim snovima.

Ova je priča objavljena u utorak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Na Jegenišu sam provodio tri dana uglavnom pecajući i uživajući u prirodi. Prošlog utorka oko 11 sati počelo je trzati. Kako nam se približio na otprilike dva metra od obale, prvo smo mislili da se radi o kederu, no kako se kasnije ispostavilo, radilo se o ulovu života – priča nam Marko, koji se kod tog ulova dobrano i namučio.

– Na brzinu smo ga vagnuli, vaga je pokazala 27,56 kilograma. Htio sam da to obavimo što prije da ga mogu pustiti natrag u vodu, čak sam razmišljao da se i ne fotografiram, no ipak me moj poznanik, koji se baš najbolje ne služi tehnologijom, a s kojim sam bio na ribolovu, uspio ufotkati, a sve ostalo je povijest – tvrdi Marko.

– To je riba koju uloviš samo jednom u životu, a ja evo, iskreno, nikad nisam ulovio veću. Ovih sam dana ulovio nekoliko riba, no uglavnom ispod pet kilograma. Neke smo od njih isti dan i ispekli – ističe Marko, koji tvrdi kako na tako velike ribe u Njemačkoj gdje radi ni ne možeš naići, dok ih se u našim vodama ipak može uloviti, što je pokazao i na svom primjeru.

FOTO Privatan album

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI