Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marko jedva ostao živ, u osiguranju se htjeli izvući, sud je rekao: Ne može!

Marko iz Herešina pokraj Koprivnice u prometnoj nesreći koja se dogodila prije šest godina jedva je ostao živ, bio mu je slomljen drugi vratni kralježak, slomljena prsna kost, lopatica, imao je višestruki prijelom rebara, prijelom torakalnog i donjeg kralješka, ozlijeđen bubreg… Bio je na mjestu putnika i nije bio vezan sigurnosnim pojasom, međutim, uspio je dokazati odgovornost osiguravajuće kuće koja mu sad mora isplatiti više od pola milijuna kuna troškova zbog tjelesnih i duševnih boli te postupka. Presuda je doduše još uvijek nepravomoćna i osiguravajuća kuća ima pravo žalbe.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Na Općinskom sudu u Koprivnici osiguravajuća kuća Euroherc na ime imovinske i neimovinske štete mora mu isplatiti 366.000 kuna, a za troškove sudskog postupak još 151.000 kuna u roku od 15 dana pod prijetnjom ovrhe.

– Priznajemo kako je za vrijeme prometne nesreće vlasnik vozila imao policu kod nas. Međutim, tužitelj za vrijeme prometne nesreće nije bio vezan sigurnosnim pojasom pa tu naša odgovornost prestaje. Njegove ozljede nastale su njegovom „radnjom“ – branili su se na sudu iz Euroherca.

Sucu Darku Magdiću tijekom postupka bilo je jedino sporno je li nevezivanje pojasom imalo utjecaja na težinu njegovih ozljeda. Zbog toga je naredio prometno, tehničko i sudsko medicinsko vještačenje. A upravo vještačenja dr. Davora Ferenca i dr. Vedrane Petrovečki bila su ključna.

Inače, nesreća se dogodila u Miškininoj u Koprivnici u noćnim satima nakon što je auto udario u metalni stup javne rasvjete. Vozačica je prije toga izgubila nadzor. Njezina honda „sklizala“ se po cesti čak 75 metara. Vještačenjem je utvrđeno kako je vozila najmanje 89 na sat gdje je ograničenje 50 na sat.

Nesreća se dogodila baš kod znaka Euroherca

– Pregledom ozljeda i ostale dokumentacije Marko je mogao dobiti sve te ozljede čak i da je bio vezan – potvrdila je dr. Petrovečki nedvojbeno.

Pojasnila je kako je njegovo tijelo u trenutku udara poletjelo prema najjačem djelovanju sile, to jest da je bio na najgorem mogućem mjestu prilikom naleta na metalni stup.

„Nikako se ne bi spriječile njegove ozljede, pojas mu ne bi pomogao“, ponavljala je vještakinja dr. Petrovečki. Inače, Marko se čak dvije godine liječio nakon nesreće, a zadnju potvrdu liječnika da je pokretan, samostalno i bez pomagala, dobio je krajem lipnja 2018. godine. Dodajmo i kako je Marko tuđu pomoć nakon nesreće trebao sedam sati dnevno iduća dva mjeseca, a nakon dolaska s rehabilitacije tri sata dnevno idućih 18 mjeseci.

FOTO Podravski list / Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Promet usporen

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca, ima ozlijeđenih

đurđevački limitator

Big Boss Špiro (Majk)

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

prijeti mu i do pet godina zatvora

FOTO Optužen Podravec koji se autom zaletio u terasu na kojoj su sjedili ljudi

ASFALTIRANJE U TIJEKU

FOTO Zagrebačkom ulicom ponovno će se prometovati kroz nekoliko dana

TUŽNA VIJEST

Napustio nas je Miljenko Vulić Deda, ostavio je neizbrisiv trag na sportskoj sceni Koprivnice


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati