Međurečan o hitu prvenstva: Ovo nismo očekivali no ja sam bio jako optimističan!

Nikad bolji rezultat Slavena otkako je Lige 10, a sudeći prema statistici HNL-a i u povijesti lige – u prvih sedam kola. Razumljivo je da je atmosfera u Miškininoj idealna, igrači i trener zadovoljni, dok vodstvo kluba na „krilima“ žetve bodova vuče sljedeće poteze. Goran Međurečan dopredsjednik je kluba koji priznaje da je sve ovo bilo teško očekivati…

– Svi smo zadovoljni i sretni ovakvim ulaskom u ligu. Reći da je ovo bilo očekivano je pretjerano, no moram priznati da sam bio optimističan. Prema dolascima igrača u klub, onima koji su ostali, prema načinu kako se radilo i kako se radi vjerovao sam da možemo mnogo. Dosta stvari još od kraja prošle sezone govorilo mi je da bi moglo biti dobro – kazuje Međurečan koji se dotaknuo i trenera Zorana Zekića.

Goran Međurečan

– Sve što radi, radi dobro i to se vidi na terenu, ali i izvan njega. Njegovo iskustvo, znanje i autoritet igraju veliku ulogu i to je kliknulo s ekipom, a sad to prate i odlični rezultati – smatra Međurečan.

Jasno je da su neki klubovi, pa i domaći, sigurno „bacili oko“ na Zekića…

– Iskreno, nadam se da će ostati, svi bismo bili sretni da ova priča traje što duže. No, kad gledam sa strane, nemam dojam da se njemu ide – iskren je Međurečan.

U klubu su protekli tjedan pratili i uspjeh Dinama u Ligi prvaka…

– Ma, uspjeh svakog kluba koji dolazi iz HNL-a treba podržati i navijati. Što se tiče Dinama, jasno je da ulazak u LP znači mnogo za klub poput Slaven Belupa i novca koji će nam proslijediti Uefa – kaže dopredsjednik kluba, a mi dodajemo da to znači dodatnih 3,5 milijuna kuna u klupskoj blagajni.

Teško je ne dotaknuti se i navijača. U klubu su odlučili pojačati marketinške aktivnosti kako bi tribine Apaša bile što popunjenije.

– Tu sam u klubu već 15-ak godina i moram priznati da ovakva atmosfera nije bila nikad, možda još u vrijeme Petkovića. S druge strane, teško mi je kad vidim tribine na utakmicama. Evo, sad i protiv Gorice zadnjih 15-ak minuta i oni koji su bili krenuli su navijati i to se osjetilo, vjerujem, na terenu. Razmišljamo o raznim aktivnostima kako bismo vratili ljude na utakmice, no to nije kratkotrajan posao. Opet, ne znam je li itko primijetio, protiv Lokomotive je u Zagrebu sigurno bilo 150-ak ljudi iz Koprivnice – navodi Međurečan.

Slaže se i s time da bi lokalni županijski klubovi u dogovoru sa Županijskim nogometnim savezom morali voditi brigu o odigravanju turnira i utakmica koje se ne bi kosile s vremenom kad igra Slaven Belupo. Također, i utakmice RK-a Podravka u Ligi prvaka ili sad u Euro ligi, a koje su se posljednjih godina često podudarale jedna s drugom. 

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI