Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
rekonstrukcija važnog objekta u đelekovcu

Milijun eura vratit će domu stari sjaj i namjenu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Objekt koji desetljećima služi kao centralno mjesto kulturnog, društvenog i političkog života u Đelekovcu, a unazad sedam godina nosi naziv Dom kulture Pajo Kanižaj, prema planovima općinskog vodstva ide u potpunu rekonstrukciju.

Općina Đelekovec objavila je javni poziv za izradu projektne dokumentacije. Ova će izazovna investicija prema trenutnim procjenama biti vrijedna milijun eura s PDV-om.

– Projekt planiramo prijaviti na poziv u najavi preko NPOO-a, raspisivanje je u najavi krajem ove godine. Ne znamo još detalje poziva, ali trebalo bi biti sufinancirano s 85 posto iznosa – kaže načelnica Lara Samošćanec.

Aktualni Dom kulture izgrađen je 1947. godine, a s dolaskom modernijih vremena vrlo se rijetko koristi za funkcije koje su mu izvorno bile namijenjene, poput političkih okupljanja, proslava, vjenčanja i sl. Upravo zbog toga, ali i starosti građevine koja nije sveobuhvatno obnavljana od izgradnje, javila se potreba za ozbiljnom rekonstrukcijom.

Projekt obuhvaća uređenje pozornice, velike sale, galerijskog prostora, prenamjenu gledališta na galeriji, kuhinje, stvaranje uredskog prostora i prostora za aktivnosti udruga, uključujući i salu za sastanke te malu konferencijsku dvoranu za deset osoba. U sklopu prostora planirano je uređenje prostora knjižnice i zavičajne zbirke te poboljšanje energetske učinkovitosti, nova fasada, stolarija i uređenje sanitarnih prostorija. Osim prizemlja i prvog kata, planirana je i rekonstrukcija čitavog krovišta. Dom će imati kompletno nove instalacije, bit će pristupačan osobama s invaliditetom i onima smanjene pokretljivosti, a imat će i adekvatan broj parkirnih mjesta.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

NE PROPUŠTA LOKALNE UTAKMICE NI POD KOJU CIJENU

FOTO Duško: “Nogomet je moj život i strast bez koje ne mogu”

Upišite pojam koji želite pretraživati