Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
borbe s kradljivcima i neurdenim grobljima

Mirjana: “Kradu baš sve, svaki tjedan nešto nedostaje…”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Više nije neobičan događaj krađa cvijeća s groblja. Posljednjih nekoliko godina sve su učestalije krađe po grobljima, posebice za vrijeme Svih svetih. Nažalost, danas je situacija znatno drugačija te se krađe događaju svakodnevno. Gradsko groblje Prvi Svetom Duhu u Koprivnici jedno je od takvih groblja gdje se svakodnevno događaju krađe. Mirjana Tušek iz Koprivnice želi stati kraj počiniteljima. Naime, svakoga tjedna nešto nedostaje s groba njezinih roditelja. Bilo da je riječ o aranžmanu, biljci ili nekoj keramičkoj posudi.  ž

– Nije mi jasno kako imaju mira dok nešto pokupe i gledaju u to, a znaju da je ukradeno – započela je Mirjana.
Objasnila nam je kako se to često događa, ne samo njoj, već i drugima te da je ovaj put odlučila javno progovoriti o tome.

– Imam sliku od petka i od nedjelje otprilike u isto vrijeme, nekakvih 24 sata razmaka. Točno se vidi što nedostaje – objasnila je.
Mirjana je kontaktirala i policiju te im je objasnila kako ona ne traži počinitelja radi financijske odštete, već da ih se upozori.

Ukradena biljka s obiteljskog groba obitelji Tušek

– Prijavila sam iz poštovanja prema tim pokojnicima i da se to jednostavno više ne radi. Ako stavim neku ljepšu keramičku vazu ili neku neobičnu biljku, odmah se ukrade – ističe Mirjana.
Kontaktirali smo Komunalno poduzeće Komunalac koje navodi kako su upoznati s problemom.

– Upoznati smo da problem postoji jer se nažalost ovakve stvari ponekad događaju. Gradsko groblje „Pri Sv. Duhu“ u Koprivnici nadzirano je videonadzorom, međutim, navedeno ne odvraća neke ljude da ukradu lampaše s grobova, aranžmane ili cvijeće. Kada se korisnik grobnog mjesta obrati u Upravu groblja vezano za krađu, postupamo prema propisanoj proceduri. Korisnika se uputi na policiju da podnese prijavu prema kojoj djelatnici policije postupaju, budući da djelatnici Komunalca nisu ovlašteni provjeravati osobe koje se zateknu na groblju ili poduzimaju bilo kakve druge radnje u slučaju kada se posumnja na krađu – poručuju iz Komunalnog poduzeća Komunalac.  

Neodržavano groblje u Cvetkovcu

Također, jedan od problema koji se tiče mjesnih groblja je održavanje. Jedno neodržavano groblje je groblje u mjestu Cvetkovec. Naime, to groblje pola pripada Cvetkovcu, a pola Gradu Ludbregu. Strana koja pripada Ludbregu je održavana, uredna te lijepo pokošena, dok je strana za koju je dužna voditi brigu Općina Rasinja zarasla i vidno zapuštena. Kako smo dobili brojne pritužbe mještana, odlučili smo se sami uvjeriti u kakvom je stanju. Nakon posjeta mjesnom groblju, odmah smo kontaktirali Općinu Rasinja. Pritom napominjemo kako su si ljudi sami pokosili dio kako bi lakše došli do počivališta svojih pokojnika.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Velika obljetnica nogometnog kluba

FOTO: Đelekovečki Osvit slavi sto godina djelovanja

uredili postojeće Eko kompostište i dovezli 1 tonu komposta DomKo

FOTO Komunalac obilježio Svjetski dan zaštite okoliša na EKO vrtovima

CAREVDAR

Pijani vozač pokupio prometni znak, zabio se u ogradu i završio na boku

PRIVREMENO RJEŠENJE

Na stazi u Mažuranićevoj stvorile se rupe, sanirali ih nakon nekoliko dana

U TIJEKU JE GRADSKO VIJEĆE

Jakšić: Sva djeca će biti upisana u vrtiće najesen, u pripremi i dva nova vrtića

MANIJAK

Uhvatila ga prometna kamera: U tri ujutro projurio kroz Kalinovac 177 na sat!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI