Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAJAVLJENI MNOGI PROJEKTI U NADOLAZEĆOJ GODINI

Mišel Jakšić predstavio proračun za 2024. i prozvao županiju: Najlakše je reći, ne može se

Proračun grada Koprivnice za sljedeću godinu iznosit će 47,2 milijuna eura. Kapitalni projekti za sljedeću godinu bit će izgradnja vrtića u Bajeru i Herešinu. Vrtići će biti projektirani u narednim mjesecima te se na proljeće očekuje početak radova, a na jesen dovršetak vrtića u Herešinu. S druge strane, na proljeće 2025, očekuje se otvorenje vrtića u Bajeru.

– Od samih gradski kapitalnih projekata, očekuje nas rotor na Starogradskoj, dakle kod HAK-a, staza uz magistralu, potez Štaglinec- Draganovec. Također, očekuje nas rekonstrukcija Starčevićeve koja će se poprilično promijeniti, ali tu pratimo radove koji se tiču aglomeracije i pruge. Očekuje nas izgradnja spojne ceste od Peteranske ulice do Herešina, pokraj igrališta Zagorca. Time ćemo Herešin odteretiti kamionskog prometa – naveo je gradonačelnik Mišel Jakšić te najavio pokretanje projekte u sklopu ITU mehanizma.

– Tu će prvo na red doći znanstveno – inovacijski park, a možemo očekivati radove već iduće godine. Ono što nas očekuje je izrada arhitektonsko- urbanističkog natječaja za rekonstrukciju tržnice, gdje će se izgraditi novi polivalentni centar koji će moći koristiti naše građanke i građani- naveo je Jakšić

Ono što je još najavljeno su radovi na dogradnji i rekonstrukciji četiri gradske osnovne škole. Radi se o OŠ Braće Radić te područnim školama Reka, Starigrad i Jagnjedovec. Tu se čekaju suglasnosti Ministarstva i prvo se očekuje suglasnost za školu braće Radića, koja je ujedno jedna od najvećih škola u državi. Radi se o investiciji od desetak milijuna eura, a nakon završenih radova sve te škole biti će opremljene za jednosmjensku nastavu. Isto tako, gradonačelnik Jakšić naveo je da neće biti promjena u poreznim stopama na dohotk kao niti poskupljivanja komunalnih usluga, što je posljedice stabilnih gradskih financija.

Na održanoj presici bila je riječ i o državnom proračunu i stavkama koje se odnose na Koprivnicu. Budući da iste ne postoje. Mišel Jakšić tu je kao glavne odgovorne detektirao županijsku upravu, pogotovo vezeno uz projekte učeničkog i studenskog doma, koji nisu u planu niti ove godine.

Također, u državnom proračunu nema stavke, o izgradnji brze ceste,niti dravskog nasipa ako se gleda šire područje. Gradonačelnik ja na novinarsko pitanje oko te teme odgovorio dvojako. Kao prvo, spomenuo je dobru suradnju s Hrvatskim cestama i Ministarstvima na projektima koji se provode, ali s druge strane izrazio nezadovoljstvo.

– Izrazito mi je žao što, nakon što smo i mi u gradu najavili spremnost u sudjelovanju u izgradnji učeničkog i studentskog doma, što nije u nadležnosti grada, i nakon što je i sam premijer rekao da je neprimjerno da je Koprivnica uz Krapinu, jedino sjedište županije koja nema učenički dom, što se nije ništa po tome nije poduzelo. Smeta me što je županija u ovih deset godina nije imala nekakav kapitalni projekt na području grada. Isto tako sad se trži rješenje da se troši novac poreznih obveznik s područja grada samo da se ne mora malo čvršće stati pred vladu. Moram reći da imam korektnu suradnju s kolegom Sobotom i da smo zajedno raspravljali o tome koji amandman bi mogli izlobirati, ali smatram da je tu Koprivničko-križevačka županija morala biti mnogo, mnogo agresivnija. Najlakše je reći da se ne može se, teško, zatvorili su nam vrata. Imamo mnogo primjera gdje su HDZ- ovi župani ili oni bliski njima uspjeli realizirat neke projekte – naveo je Mišel Jakšić.

FOTO Matija Dolenec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

PERKOVIĆ, ŠARLIJA I KESER 'DIGLI SIDRO'

FOTO Tri ‘senatora’ rekla zbogom Miklinovcu, klub uzvratio lijepom gestom

U ORGANIZACIJI SREDNJE ŠKOLE STJEPANA SULIMANCA

FOTO Izloženi oldtimer traktori i poljoprivredna mehanizacija

KOCKICE PREPLAVILE GLAVNI GRAD NJEMAČKE

FOTO/VIDEO Vatrene u Berlinu bodri 100.000 navijača, među njima i brojni Podravci

50 godina mature koprivničkih gimnazijalaca

“Nekadašnje kolege iz razreda i dalje su iznimno povezani, nalaze se kad god uhvate priliku”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati