Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Dva crna i jedan bijeli kombi motaju se gradom i vrebaju djecu

Misteriozni kombiji zamijećeni i u Đurđevcu. Jednoj djevojčici navodno rečeno da će je pronaći

Nekoliko dana nakon što je navodna prisutnost misterioznih kombija koji vabe djecu uznemirila mještane Glogovca, panika je zbog istih razloga sada zavladala i Đurđevcem. U nekoliko grupa na WhatsAppu i Viberu počele su se širiti informacije da dva crna i jedan bijeli kombi ovih dana kruže i Đurđevcem te također ondje vabe djecu slatkišima i grickalicama.

-Neki roditelji su u više grupa upozorili da se nešto događa. Navodno su se ti kombiji motali oko škole – kazao nam je gradski vijećnik SDP-a Marko Fucak.

Razmjena informacija u tim grupama na društvenim mrežama sugeriraju da su dva kombija Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka, a drugi ima francuske registracije.

Danas prije škole presreli su pet curki iz Đurđevca, tvrdi jedan član grupe na Viberu i napominje da ovi kombiji kruže već nekoliko dana okolicom Koprivnice, Koprivničkim Bregima, a sada su očito stigli i u Đurđevac. Drugi član grupe ističe da su ljudi iz kombija pokušali oteti njegovu kćer.

-Poslije škole su neki vikali na našu kćer, a onu malu kaj je isto danas prije išla sa zbora, dok je išla u školu, jedan kombi je stal kraj nje. Jedan čovjek je izašel van, a drugi se vozil kraj nje kud je ona išla. Tak je od naše ulice do škole se brzo vozila i plakala jer su joj rekli ak ne dojde sama u kombi da je budu oni našli – stoji u jednoj od poruka zabrinutih roditelja.

Poslali smo upit policiji oko ovih uznemirujućih događaja i zanimalo nas je imaju li oni kakve informacije o tim sumnjivim kombijima koji se navodno motaju po Podravini. Policija se kasnije tijekom dana oglasila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjima radi objektivnog izvješćivanja javnosti. Temeljem zaprimljenih dojava građana, obavljenim provjerama i obilascima užih i širih mjesta iz dojava te prikupljenim saznanjima, nije se ni na koji način potvrdila sumnja da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice djece. Provedenim kriminalističkim istraživanjima nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela, prekršaja ili drugog protupravnog ponašanja na štetu djece. Nadalje, ovom prilikom želimo skrenuti pozornost na to da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije te da dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nisu potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije. Napominjemo da se ovakve informacije o sumnjivim vozilima pojave periodično, ali da dosad nisu bile utemeljene, kao i prije nekoliko dana objavljena vijest u medijima o navodnom sumnjivom vozilu na širem koprivničkom području, gdje smo nakon zaprimljene dojave proveli opsežne provjere i nismo utvrdili navode iz dojave te smatramo da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebnog uznemiravanja javnosti. Ističemo kako je jedna od odgojnih komponenti ujedno i upoznavanje djece sa samozaštitnim ponašanjima kako, primjerice, u prometu, potom opasnostima uporabe sredstava ovisnosti, štetnim druženjima pa tako i o komunikaciji s nepoznatim osobama. Isto tako savjetujemo da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih ponašanja osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i obaviti potrebne provjere – propćili su iz Policijske uprave Koprivničko – križevačke.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik

Songkillersi rasplesali ljubitelje dobre glazbe

VIDEO Koprivničanci se njišu u ritmu funka

PRVA UTAKMICA IKAD S ARAPIMA

FOTO Druga pobjeda u tri dana, Štrkalj srušio Arape iz prvog dodira s loptom na utakmici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati