Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani na rubu: ‘Dvorište je leglo zmija, ljeti se širi nesnosan smrad!’

Mještani Hrastovskog dulje se vrijeme žale na neodržavani okoliš ispred jedne privatne kuće. Slučaj su, tvrde, prijavili i komunalnom redaru Grada Ludbrega, no problem se i dalje ne rješava. Kuća je, kako smo doznali, u privatnom vlasništvu, no uopće se ne održava i nije poznato dolazi li vlasnik uopće. Okoliš ispred kuće, koji nije ograđen, počeo je predstavljati problem za okolne stanovnike.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Pogledajte kako samo to izgleda, sve je obraslo, nitko to nije pokosio cijelu godinu. Ima tu raznog korova, a poseban je problem, kao i svugdje, ambrozija – rekao nam je jedan od susjeda.

Radi se o kući u Kalničkoj ulici, nedaleko od stadiona, odnosno prostorija tamošnjeg Nogometnog kluba Zadrugar. Iako se ne radi o samom centru sela, a u blizini su i polja, susjedi i mještani koji svakodnevno tu prolaze ukazuju i na problem s ambrozijom, jednom od opasnijih biljaka za alergičare, koja se po zakonu mora uklanjati, odnosno uništavati. Mještani se također ljute zato što, kako kažu, drugi mještani dobivaju opomene komunalnog redara i uredno postupaju prema zahtjevu, dok za vlasnike ove zapuštene kuće očito ne vrijede jednaka pravila.

– Mi u to ne smijemo dirati, a u međuvremenu je to dvorište postalo leglo zmija, a posebno se ljeti širi nesnosan smrad. Svakako nije ugodno živjeti u blizini – tvrdi drugi susjed.

Kontaktirali smo ludbrešku službu za komunalno redarstvo, odnosno Odsjek za komunalni sustav, urbanizam i imovinu, iz kojeg su nam rekli kako slučaj dosad nitko nije prijavio, odnosno kako su za navedeni problem saznali od nas.

– Nakon Vašeg upita komunalnom redarstvu Grada Ludbrega krenuli smo u postupanje budući da do sada nismo zaprimili prijavu o navedenoj problematici – odgovorili su iz Odjela Grada Ludbrega.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati