Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Ružan prizor

Mještani: Netko iz sela baca nam smeće

Neki su nas zabrinuti mještani Starih Bošnjana, križevačkog prigradskog naselja, obavijestili o hrpi smeća koje je netko istovario u šumi kod ulaska u samo mjesto. Podravski je obišao mjesto događaja te izvidio slučaj. Tamo smo naišli na brojne razbacane vrećice i ostatke ambalaža i drugu vrstu otpada, i to tik uz šumsku stazu, nedaleko od table Stari Bošnjani iz smjera Lepavine. Smeće, doduše, nije toliko vidljivo iz automobila u prolazu, no kada se priđe bliže, vidi se kako je dobar dio bačenog otpada završio i u kanalu. Smeće je prisutno i s desne strane te se prostire dublje u šumu, na mjestu improviziranog okretišta koje je rađeno za šumske radnike. Nije poznat počinitelj, ali mještani s kojima smo razgovarali sumnjaju na nekoga iz sela. 

– To je područje udaljeno od glavne ceste, tako da ne znamo kome bi tako nešto uopće palo na pamet – priča nam jedan od zabrinutih mještana, napomenuvši kako bi to najvjerojatnije mogao biti netko iz sela.

Kontaktirali smo predsjednika Mjesnog odbora Carevdar Velimira Kraljića, u koji se ubraja ovo prigradsko naselje, te nam je rekao kako nije bio obaviješten o slučaju, istaknuvši kako je sama šuma pod ingerencijom državne tvrtke, odnosno Hrvatskih šuma. 

Unatoč stalnim apelima za razvrstavanjem, uvijek se nađe netko neodgovoran

– Svi ovdje odvajamo otpad i dosad nismo imali većih problema. Neki od mještana vjerojatno još nisu dovoljno osviješteni. Nedavno je netko odbacio komade starog namještaja tu kod dalekovoda u Carevdaru – napomenuo je Kraljić.

Iako nije cilj ovdje upirati prstom u počinitelja, želja je da se građani još dodatno osvijeste, budući da gradsko komunalno poduzeće redovno prikuplja otpad, a svim je građanima i korisnicima komunalne usluge osiguran dovoljan broj kanti za prikupljanje otpada. Kontaktirali smo i gradsku upravu, iz koje su nam rekli kako prije našeg upita nisu zaprimili nijednu prijavu.- Pokrenut ćemo proceduru za uklanjanje smeća – poručili su iz Grada. 

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI