Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani ogorčeni: Zbog susjeda i Općine plivamo nakon svake kiše

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o problemu s kanalom koji imaju stanovnici Mlinske ulice u Rasinji, i od tada ništa nije riješeno. Nakon svake kiše dvorišta se napune vodom, a nakon obilnijih kiša koje su padale u zadnjih nekoliko tjedana, problem je počela predstavljati i gnojnica. Ukazali su nam na to pojedini mještani ove ulice, u prvom redu Josip Slavetić, čiji se radni strojevi kao i drva za ogrjev sada nalaze na tlu potopljenom vodom. Sve je počelo nakon što je jedan mještanin zatrpao kanal pod izlikom da zavozi dvorište na imanju na kojem ne živi. Iako to stvara problem cijelom susjedstvu, o čemu je obaviješten i komunalni redar, loptica se samo prebacuje na drugi teren i tako u krug.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Komunalni redar više se ne odaziva, a kad se javi, kaže da to nije pod njegovom ingerencijom. Nije nam onda jasno što točno radi komunalni redar i koje poslove smije obavljati, a koje ne – ističe Slavetić.

– Na ovom sam dijelu imao jelene i hranio ih. Sada više ne dolaze – nadodaje.

– Jasno nam je da su ovdje kopali za kanalizaciju, međutim, sve je to bilo normalno dok naš susjed nije zakopao te grabe. Tu preko ceste bila je cijev koja je prirodnim padom odvodila vodu u potok Gliboki i nikad problema – napominje Slavetić.

– Kod sebe sad više ništa ne mogu raditi, nakon svake kiše tu kao da se stvara močvara. Sve moje stoji na vodi – zaključuje Slavetić.

Iz Općine su nam još prije nekoliko mjeseci rekli kako je sporni kanal dio privatnog posjeda te kako komunalni redar nema zakonsku osnovu po kojoj bi mogao postupati. No, ono što Općina može učiniti jest prokopati novi propust i postaviti cijev, čime bi se riješio i taj problem. No, od navedenih radova, kako smo i sami mogli vidjeti, još uvijek ništa.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI