Mještani: Problematični Romi u pola bijela dana počeli razbijati izloge i krasti!

        pola bijela dana počeli

        razbijati izloge i krasti

Serija provala u trgovinu u Imbriovcu nastavljena je prošlog tjedna i u samo dva dana drski su lopovi dvaput razbili staklo na ulazu i krali alkohol, cigarete i novac koji se u blagajni ostavlja kao polog. U proteklih godina dana trgovina u Imbriovcu je čak sedam puta bila na meti drski lopova, a skoro sve provale i krađe vežu se uz istu obitelj. Policija je bez problema uhvatila lopove od prošlog tjedna, a istragom je utvrđeno da su u trgovinu provalili 15-godišnjak i 19-godišnjak.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – kažu u županijskoj Policijskoj upravi.

Nove provale u trgovinu ponovno su digle na noge mještane Imbriovca koji su ogorčeni zbog činjenice da stalno jedna te ista obitelj, osim krađa, i maltretira sve ostale mještane.

– Oni kad idu u krađu više se ni ne skrivaju, a obje provale prošlog tjedna bile su po danu, jedna oko 18 sati, a druga oko 15 sati. Očito kad im zatreba piće, bez obzira na to što trgovina ne radi, oni se odluče poslužiti. I nama ti jedni te isti Romi stalno nešto dobacuju i prijete pa nam nije nimalo ugodno. Tom svojevrsnom teroru očito nema kraja i žalosno je da im nitko ništa ne može – žale su Imbriovčani.

Ponašanje problematične romske obitelji osuđuju i drugi Romi koji žive u Imbriovcu. Svjesni su da i njima nanosi štetu takvo ponašanje pojedinaca.

– Dosta ljudi voli generalizirati stvari pa i nas trpaju u isti koš s problematičnom obitelji samo zato što smo Romi. Možemo shvatiti bijesne sumještane, ali nije ni nama ugodno kad nas netko prijeko gleda zato što smo iste nacionalnosti kao i oni koji rade probleme. U Imbriovcu se većina nas Roma uklopila u suživot s većinskim stanovništvom, ali dok je god ovakvih slučajeva, i mi ćemo trpjeti posljedice – kaže jedan od Roma koji živi u Imbriovcu.     

I djelatnice trgovine stalno su u strahu zbog problematične obitelji. Nije ima, kažu, nimalo ugodno kad oni uđu u trgovinu.

– Odmah drugi dan nakon krađe provalnik koji je završio u pritvoru pušten je na slobodu i sreli smo se na groblju. Još je imao na sebi krvavu majicu jer se raskrvario prilikom razbijanja stakla na ulaznim vratima, a kad je krenuo prema meni, protrnula sam. Srećom, samo je tražio upaljač, a usput mi je dobacio „Oprosti što sam provalio u trgovinu“. Nama je dosta toga da na posao idemo u strahu i stvarno je žalosno da nitko ništa ne čini kako bi se takvim mještanima stalo na kraj – rekla nam je djelatnica trgovine.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI