Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAKON UREĐENJA PROMETNICE

Mještani: “Vratite nam zeleni pojas, ne želimo samo asfalt i beton”

Nakon dugo vremena, žitelji Ulice Branitelja Hrvatske dočekali su završetak radova u svojoj ulici. No sada se među njima pojavila bojazan da će ulica ostati bez zelenog pojasa koji ju je krasio te se mještani boje „betonizacije“ njihove ulice. Trenutačno se uređuje prostor pješačko-biciklističke staze koji je navožen tucanim kamenom, a mještani su na osnovu toga zaključili kako se ne planira sadnja trave ili drveća.

– Prije smo u ulici imali zeleni pojas, a sad izgleda da od toga neće biti ništa. Mišljenja sam da bi se to trebalo vratiti. Ovako će cijela ulica biti od asfalta i betona. Prije je bilo mnogo ugodnije – kazala je Stanka Mijatović, mještanka Ulice Hrvatskih Branitelja. Također, mještani su upozorili i na stanje u susjednoj Paškoj ulici, gdje se također uništila zelena površina koja još uvijek služi kao priručno parkiralište.

– Za vrijeme radova u Ulici Hrvatskih Branitelja, obližnji travnjak na ulazu u Pašku ulicu iz Ulice Branitelja koristio se kao parkiralište. Kako su radovi u ulici završili, navedeni travnjak ostao je potpuno devastiran, pun smeća, a poneki vozači ga i dalje koriste kao parkiralište te uzurpiraju javnu zelenu površinu (travnjak). Osim što je Paška ulica puna blata, zbog takvog nedozvoljenog i neodgovornog korištenja javne zelene površine kroz cijeli dan, a pogotovo u noćnim satima, navedeno smeće i blato raznosi se po travnjaku i ulici, što je potpuno neprimjereno užem centru grada – komentirala je jedna građanka. Iz gradske su nam uprave odgovorili da će se zapadna strana Ulice Hrvatskih Branitelja vratiti u prvobitno stanje sa zelenim pojasom, a s istočne strane trenutno se projektira pješačko-biciklistička staza.

– Dok završe radovi u tim ulicama obnovit će se zelena površina i dodatno zasaditi s grmovima ili stablima. Dakle, u Paškoj ulici neće biti parkiralište – naveli su nam iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati