Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nedozvoljeno ponašanje u prigorju

Mještani zabrinuti: “Dječak po selu vozi velike radne strojeve, zamalo je izazvao težak sudar”

Mještani jednog sela nedaleko od Križevaca, izvijestili su nas o vrlo neobičnom problemu kojeg im zadaje, kako kažu, maloljetni dječak, točnije njegovi roditelji koji mu dopuštaju da upravlja velikim strojevima i to po javnim prometnicama. Dječak je ranijih tinejdžerskih godina, što znači da još nema uvjete za stjecanje vozačke dozvole nikakve vrste, što bi uključivalo i radne strojeve i traktore. Budući da se ovdje radi o ozbiljnijim strojevima velike snage, razvidno je da upravljanje istima bez prijašnje edukacije i polaganja ispita može biti vrlo opasno, pogotovo za druge sudionika u prometu, a kako doznajemo, nedavno je i zamalo došlo do prometne nesreće u kojoj je moglo biti i ozlijeđenih.

– Imamo problem u mjestu gdje dijete uporno vozi velike traktore s priključcima i svako malo izleti na cestu bez gledanja i bez imalo obzira na druge vozače u prometu. Vozi s malim ICB-om, a naša je sumještanka skoro stradala s djetetom u autu kada ga je vozila do autobusne stanice. On je onda pobjegao i sakrio se, a policija ne poduzima ništa bez obzira na to što je njegov otac više puta bio upozoren da ne smije dozvoliti svojem djetetu da upravlja ovakvim strojevima – kazala je jedna on zabrinutih mještanki susjednog sela. Otišli smo tamo i popričali s još nekoliko mještana koji su nam potvrdili da maloljetnik čestu upravlja raznim vozilima.

– Istina je da ga često vidimo da vozi, znam o kojem vam je dječaku vaša čitateljica govorila, a čula sam da je neki dan skoro došlo i do nesreće. Ne bih željela govoriti o kome je riječ, ali mogu potvrditi takav događaj – navela nam je jedna od mještanka, a takvu ili sličnu priču potvrdili su nam i drugi mještani. Iako nam nitko nije htio otkriti iz koje obitelji dječak dolazi, mi na tome nismo ni inzistirali jer se radi o maloljetniku čiji identitet nismo niti kanili otkriti.

Policijskoj upravi koprivničko – križevačkoj poslali smo upit kako bi doznali jesu li možda obavili izvide obzirom da su nam mještani rekli kako je jedna gospođa policiju kontaktirala i ukazala na ovaj problem.

– Izvješćujemo Vas da su policijski službenici temeljem zaprimljene dojave građana postupali u mjestu na širem križevačkom području, vezano za prometovanje maloljetnika motornim vozilima, kojom prilikom maloljetnik nije zatečen da upravlja motornim vozilima u prometu. Na okolnosti dojave, s ocem maloljetnika je obavljen razgovor te je upozoren na moguće sankcije u slučaju zaticanja maloljetnika da upravlja motornim vozilima u prometu na cestama, kao i na možebitno stradavanje i posljedice u slučaju prometne nesreće. Nadalje, policijski službenici kontinuirano obilaze mjesto iz dojave u cilju zaticanja maloljetnika da upravlja motornim vozilima u prometu – navode iz Policijske uprave koprivničko – križevačke vezano uz navedenu problematiku.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati

ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati