Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mladen ne može dobiti priključak na vodovod: “Ne želim platiti izgradnju 200 metara vodovoda…”

Mladen Štimec iz Sigeca ogorčen je jer ne može, kao i svi ostali mještani, dobiti priključak na novoizgrađenu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu u neposrednoj blizini svoje kuće. Naime, njegova kuća izolirana je od ostalog dijela Sigeca i projektom aglomeracije priključak za to imanje, koje je službeno u Ulici Ivana Berute, predviđeno je na spoj od Dravske ulice.

– To znači da moram sam snositi troškove za prokop i spoj na mrežu od svoje kuće do Dravske ulice, a to je kojih 200-tinjak metara. Za mene su to veliki troškovi, a i neprihvatljivo mi je da za mene vrijede drugi uvjeti u odnosu na ostale mještane koji su takoreći priključak dobili na kućnom pragu – žali se Mladen Štimec.

Lani je, dodaje on, potpisao ugovor za priključak s Koprivničkim vodama, a tek naknadno je shvatio da se na mrežu može spojiti na vod od Dravske ulice. Tražio je izmjenu govora, no njegove primjedbe nisu prihvaćene.

– Ne želim da me se gleda kao građanina drugog reda. Na imanju provodim 15 dana u mjesecu i želim da mi se omogući priključak kao i svim drugim mještanima. Neću odustati od svog zahtjeva jer mi je potreban priključak s obzirom na to da je upitno koliko će još dugo „durati“ ulični vodovod, a i pražnjenje septičke jame predstavlja mi problem – zaključio je Mladen Štimec.

U Koprivničkim vodama ističu kako je priključenje na postojeću vodoopskrbnu mrežu za nekretninu na lokaciji Ivana Berute 1 u naselju Sigetec, koje bi se izvelo u sklopu projekta aglomeracije, moguće jedino sa sjeverne strane, odnosno s Dravske ulice. – Tehničko rješenje izvedbe priključka u ovom slučaju je takvo da se vodomjerno okno ne može izvesti neposredno uz objekt, već na parceli gospodina Štimca uz Dravsku ulicu. Interni dio vodovodnog priključka bio bi dužine oko 120 metara. Gospodinu Štimcu je na terenu od strane predstavnika Koprivničkih voda prezentirano to tehničko rješenje te se on bez prigovora s njime složio i potpisao ugovor. To je ujedno i jedino moguće rješenje izvedbe priključka zbog položaja postojeće vodoopskrbne mreže u naselju Sigetec. Ako postoje bilo kakve nedoumice ili pitanja, stojimo gospodinu na raspolaganju – dodaju u Koprivničkim vodama. (db)

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati