Mladi Križevčanin izbjegavao suđenje: “Ostavila me djevojka, bio sam u krizi…”

Mladi Križevčanin na vrlo domišljat način pokušao se domoći novog suđenja nakon što je na Općinskom sudu u Bjelovaru prekršajno pravomoćno osuđen zbog prometnog prekršaja. Podnio je zahtjev za obnovu prekršajnog postupka zbog psihičkog stanja u kojem se nalazio zato što ga je ostavila djevojka.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Bio sam u teškoj emocionalnoj krizi i vrlo potresen zato što me ostavila djevojka s kojom sam bio u ozbiljnoj vezi, a taj prekid postupno je uzrokovao pogoršanje mog psihičkog stanja. To moje stanje dobilo je posebno tešku sliku u studenom prošle godine kada sam, bez da sam ikoga obavijestio, otišao u Njemačku, a kasnije sam boravio na području Mađarske i grada Osijeka otkud sam se povremeno javljao obitelji – kazao je mladić na sudu i objasnio da zato nije mogao primiti sudske pozive niti mogao pristupiti zakazanim ročištima u prekršajnom postupku kako bi iznio svoju obranu, ali i olakotne okolnosti koje bi mu išle u korist zbog kojih bi mu barem bila izrečena blaža kazna.

Kako je naveo u zahtjevu za obnovu postupka, nije bio sposoban adekvatno rasuđivati i realno sagledati posljedice koje sa sobom nosi prekršajni postupak, neodazivanje sudskim pozivima i u konačnici neulaganje žalbe na presudu. U spis je priložio i svoju medicinsku dokumentaciju, kao i nalaz vještaka, no ništa mu nije pomoglo premda tvrdi kako su ‘nastupile nove okolnosti koje mu omogućuju iznositi svoju obranu i olakotne okolnosti koje mu idu u korist, a koje bi, da ih je sud ranije uzeo u obzir, dovele do blaže presude ili barem do toga da mu se ne izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

– Svjestan sam prekršaja i osjećam se krivim i spreman sam platiti novčanu kaznu, a s obzirom na moje sadašnje stanje i nove pozitivne okolnosti u životu, smatram da nikako ne bi bilo dobro za mene da mi se oduzme vozačka dozvola i onemogući obavljanje posla koji volim – stoji u zahtjevu za obnovu prekršajnog postupka. Sud ga je odbio jer za obnovu ne postoje nikakvi zakonski uvjeti.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI