Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VOZIO BEZ VOZAČKE

Mladić (24) Audijem umalo pregazio policajku. Spasila se u posljednji čas…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na godinu dana uvjetnog zatvora s rokom kušnje od tri godine nepravomoćno je, na Općinskom sudu u Koprivnici, osuđen 24-godišnjak iz okolice Ludbrega koji je automobilom umalo pregazio policajku. Ovaj ružan incident dogodio se 12. listopada 2022. godine, a 24-godišnjak je imao dosta sreće jer ga je umjesto za pokušaj ubojstva, Općinsko državno odvjetništvo teretilo za bitno blaže kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Učestalo vozi

Nešto iza 18 sati, dvoje policijskih službenika uočilo je 24-godišnjaka kako upravlja automobilom kroz Ivanec. Policajcima je otprije bilo poznato da je to baš njegov automobil jer su ga i ranije znali zaustavljati jer se učestalo vozi iako nikad nije položio vozački ispit. Krenuli su za njim, a nekoliko ulica dalje, 24-godišnjak je stao i automobil okrenuo prema policijskom vozilu. Nakon što je policijska službenica izašla iz službenog vozila i pristupila 24-godišnjakovom Audiju kako bi ga zaustavila, on je stisnuo gas. S ciljem da spriječi postupanje policijskih službenika, 24-godišnjak je, naglo ubrzavši, vozilom krenuo prema policajki, zbog čega je ona morala odskočiti u stranu da ne bude ozlijeđena, a on se uputio u nepoznatom smjeru. Tijekom suđenja 24-godišnjak je istaknuo kako se smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret i da mu je žao zbog svega.

– Nemam vozačku dozvolu. Išao sam u autoškolu, ali tri puta sam pao propise. Imam namjeru to regulirati. Osobni automobil je bio moj, a po potrebi sam ga vozio. Tog sam se dana vozio po Ivancu i skrenuo sam u slijepu ulicu pa je policija došla za mnom, a ja sam ih zaobišao – ispričao je nezaposleni 24-godišnjak i dodao da više ne vozi automobil, ali da je ranije znao skupo platiti zbog vožnje bez vozačke dozvole.

– Dobio sam kaznu u iznosu od 21.800 kuna zbog vožnje automobila bez vozačke dozvole – priznao je 24-godišnjak, dok je policajka koju je umalo pregazio istaknula da su krenuli za njim čim su shvatili o kome bi se moglo raditi.

– Upalili smo rotacijska svjetla, a on je, očito kako bi izbjegao kontrolu, skrenuo u slijepu ulicu koja ima samo jednu kolničku traku i zelenu površinu sa svake strane. Kada smo ušli u ulicu zatekli smo ga kako okreće auto na kraju ulice. Primijetili smo i da će izaći iz ulice i probati nas zaobići pa smo mu svojim automobilom odlučili presjeći put. Kolega je prepriječio automobil na način da je vozilo dijelom bilo na kolničkoj traci, a dijelom na zelenoj površini – ispričala je policajka i dodala da je izašla iz vozila i stala na sredinu kolničke trake.

Udarila u staklo

– Mahala sam stop pločicom i davala mu usmene upute da stane. Zaustavio je vozilo, krenuo unatrag te počeo „startati“ kako bi dobio na brzini. Zatim je vozilom počeo ići prema meni, a budući da nije mogao proći između mene i desnog dijela kolničke trake i zelene površine, kada je došao ispred mene, odskočila sam u lijevu stranu prema policijskom vozilu. Pritom sam nekako mahnula desnom rukom i otvorenim dlanom i desnom podlakticom udarila po bočnom suvozačevom staklu njegovog auta – kazala je policajka i naglasila da je nesreća izbjegnuta isključivo zato što je ona odskočila u stranu.

– Dok smo se kolega i ja okrenuli i izašli iz ulice, nismo znali kamo je okrivljenik pobjegao. Pokušao je pobjeći kako prema njemu ne bismo postupali jer je ranije u više navrata zaustavljan i sankcioniran jer vozi bez vozačke dozvole – zaključila je policajka.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Niti jedna tvrtka među 500 najboljih po plaćama, a najveće plaće isplaćuje Belupo

Istražili smo kakve su prosječne mjesečne neto plaće isplaćivali najveći poduzetnici u Podravini i Prigorju

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati