Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Visoki kazneni sud prihvatio žalbu

Mladića (23) koji je kod Đelekovca pokušao opljačkati taksista čeka tri godine zatvora

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske povisio je kaznu 23-godišnjaku koji je ranije ove godine osuđen zbog razbojništva u Đelekovcu. Umjesto nešto više od dvije godine, odlučeno je da će 23-godišnji razbojnik u zatvoru provesti tri godine, a ova presuda je stigla nakon što je Visoki kazneni sud usvojio žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu.

Ovaj je slučaj prošlog ljeta svojom okrutnošću i svirepošću šokirao koprivnički kraj, a zbog napada na taksista uhićeni je tada 23-godišnjak koji je okupio bandu maloljetnika. Dana 20. kolovoza prošle godine, postupajući po prethodnom zajedničkom dogovoru, oni su na otvorenom cijelu ceste Đelekovec – Imbriovec presreli i zaustavili taksista. Uz prijetnju nožem su zatražili 47-godišnjeg vozača da zaustavi taksi, a kada je on to odbio, 23-godišnjak i ostatak bande su ga napali.

Sada i pravomoćno osuđeni 23-godišnjak na to je nasrnuo na taksista, izvukao kontaktni ključ iz brave automobila i isključio motor vozila. Potom su napadači fizički napali vozača i pokušali su staviti vozilo u pogon te se njime odvesti, no u tome nisu uspjeli pa su uzeli ključ vozila, mobitel i novac koji su pronašli u vozilu i pobjegli. No, mladi delinkventi ubrzo su pronađeni te su sada i pravomoćno osuđeni 23-godišnjak, kao i tada njegov 16-godišnji kompanjon neko vrijeme proveli u istražnom zatvoru dok je treći član bande, tada 17-godišnji mladić prošao s mjerama opreza.

Pošto je sve u ovom slučaju očito bilo posve jasno i naravno da je taksist s lakoćom prepoznao divljake koji su ga napali, tako i prvostupanjski postupak nije imao razloga dugo trajati. No, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu bilo je nezadovoljno presudom izrečenom 23-godišnjaku koji unatoč mladosti ima već podužu kaznenu evidenciju. Tada je zbog ovog razbojništva osuđen na samo godinu i četiri mjeseca zatvora, no zato što su mu opozvane uvjetne osude iz četiri ranije izrečene pravomoćne presude s kaznama zatvora u trajanju od ukupno dvije godine i jedan mjesec pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca. Ipak, Visoki kazneni sud je prihvatio argumente da je takva kazna preblaga, pogotovo s obzirom na kriminalnu prošlost 23-godišnjaka te je konačni pravorijek da će iza rešetaka provesti tri godine.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

PODRAVSKI LISTI DOZNAJE

Legrađani imaju novog trenera, Čikovića na klupi mijenja legenda podravskog nogometa

JESENSKA MAFINESTACIJA

Udruga žena „Guščarice“ lužđanom u Grabrovnici kroz pjesmu, ples i veselje oživjela tradicijske običaje

KAŽNJEN JE UVJETNIM ZATVOROM

Zvonko susjedima Romima poručio: “Vužgal bum vas i zaklal skupa z decom”

tu, među nama

FOTO/VIDEO Nakon svinje od pola tone, Martin je uzgojio bikove koji teže tonu!

povodom dana policije osvrnuli se na stanje sigurnosti

Velika promjena u stopi kriminaliteta u podravskom gradu

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Poznato je kad kreće isplata mirovina za rujan, iznos će biti nešto manji nego prošli mjesec

Upišite pojam koji želite pretraživati