Mladići u autu imali marihuanu, sud im je odbio proglasiti nezakonitim dokazom

Dvojicu mladića policija je zaustavila krajem 2018. godine u Koprivnici zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe marihuane. Vozač automobila koji su policajci zaustavili kazneno je prijavljen i protiv njega je još uvijek u tijeku kazneni postupak.

Ovih dana odbijen mu je prijedlog za izdvajanje prikupljenih dokaza kao nezakonitih. Preko odvjetnika tražio je da se iz spisa izdvoje potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, no nije uspio. Vlasnik automobila koji je okrivljeni vozio kada ih je zaustavila policija rekao je kako su ih policajci tražili da izvade sve iz džepova što su učinili, no ništa nije pronađeno.

Tada je jedan od policajaca ušao u vozilo, vidio torbicu ‘pederušu’ i u njoj našao vrećicu duhana s folijom u kojoj je ‘nešto bilo’. Tvrdi i da su kao svjedoke policajci izvukli dva ‘pijanca’ iz obližnje birtije.

No, iako tada nije postojao nalog suda, tako pronađena droga procijenjena je kao legitimni dokaz na temelju kojeg je sudac istrage dopustio pretres vozila, a svi prikupljeni dokazi ocijenjeni su zakonitima.

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI