Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mlatio brata, psovao šogorici, od straha se odselili iz kuće

Mladi 23-godišnji N. N. iz Kloštra Podravskog dobio je 2000 kuna kazne, ili ako plati kaznu u vrijeme, tek 1333 kuna – zbog obiteljskog nasilja koje je priuštio ukućanima početkom studenog protekle godine.

Sud je utvrdio kako je 1. studenoga 2021. oko 20 sati u Kloštru Podravskom, pod utjecajem alkohola od 2,63 promila bio nasilan prema bratu i šogorici. Prvo je brata fizički napao, udarivši ga šakom u prsa, pa je on pao na pod, a nakon toga ga je nogom udario više puta u desnu ruku. Potom je između njih stala šogorica, a okrivljeni mladić ju je potom vrijeđao: “K***o, je** te tata i brat”,  što je kod brata i šogorice, kako navodi sud, izazvalo osjećaj straha, povredu dostojanstva i uznemirenost. Zato su se potom i odselili s te adrese.

Tijekom suđenja, prema zapisniku s policijskog očevida, brat okrivljenog kazao je da je kritične zgode u večernjim satima došao sa svojom suprugom u Kloštar Podravski u posjet svom drugom bratu.

– Družili smo se i pili, a tamo je bio i moj okrivljeni brat. Pošto sam malo više popio, otišao sam sa suprugom spavati kod svoje majke. Kada sam legao spavati, čuo sam nekakvu buku iz kuhinje. Ustao sam, otišao do kuhinje i vidio kako je brat preokrenuo stol. Upitao sam ga što radi, na što me jedanput šakom bez povoda udario u prsa. Pao sam na pod, a kada sam bio dolje, još me dvaput nogom udario u desnu ruku. Na to je iz sobe došla supruga te stala između nas da me više ne bi napadao, na što ju je on vrijeđao – kazao je pretučeni brat.

Njegova supruga sve je potvrdila u rečenicu i dodala…

– Da, kad ga je moj suprug pitao za stol, on ga je šakom udario u prsa tako da je pao na pod, nakon čega ga je još dvaput nogom udario u desnu ruku. Na to sam htjela spriječiti sukob pa mi je rekao te riječi…

Okrivljeni se nije pojavljivao na ročištima pa ga sud nije ni mogao ispitati. Sud je potvrdio i kako okrivljenom nisu našli nikakve olakotne okolnosti pa su mu odredili kaznu od 2000 kuna. – Po ocjeni suda ovako izrečenom novčanom kaznom bit će postignuti svrha i cilj izricanja sankcija i biti postignut dovoljan utjecaj na okrivljenika da ubuduće ne čini iste ili slične prekršaje – smatra sud.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI