Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
jeste li znali?

Mnogi kažu da je ovo najzdravije alkoholno piće na svijetu. Razloga za to je bezbroj

Orahovac je vrlo fin liker koji se između ostaloga koristi i za liječenje brojnih zdravstvenih tegoba. Osim velike količine joda i vitamina B u kori zelenih oraha pronađen je i juglon koji ima dokazano antitumorsko djelovanje. Kombinacija mladih zelenih oraha i alkohola od davnina je poznati narodni lijek, ali naravno, nemojte zaboraviti da se i dalje radi alkoholnom piću, i da ne bi trebalo konzumirati više od jedne ili dvije čašice na dan. Prvenstveno se može koristiti kao pomoć u radu štitnjače i hormona, a od davnina se koristi i za probavne probleme i zdravlje probavnog sustava. Ukoliko imate problem sa štitanjačom orahovac nemojte piti na svoju ruku, već se prvo konzultirajte s liječnikom koji će vam reći smijete li piti ovaj liker.

Ovo je alkoholno piće dobar zaštitnik srca, krvnih žila i živčanog sustava, a postoje i neki dokazi o tome da može spriječiti pojavu paradontoze. Koristi se za njegu te zaštitu kože, uklanjanje akni i to na način da se problematično mjesto dobro očisti, na gazu stavi orahovac i nakon petnaestak minuta ispere. Stres i loša prehrana najčešći su uzroci problema sa želucem, a tu prednjače gastritis i čir, a orahovacu kombinaciji sa medom je odličan, ne samo u olakšavanju simptoma, već i u prevenciji. Velika količina vitamina B, C i E, kao i folne kiseline, uz Omega 3 masnoće i druge korisne minerale opskrbit će one koji boluju od anemije željezom i hemoglobinom. Dovoljno je uzeti jednu čašicu ujutro i navečer. Orah je pun vitamina B1 i B2, koji tijelu trebaju za energiju i snagu, ali dobro utječu i na muški reproduktivni sustav. Jedan od razloga je visok sadržaj cinka koji je zaslužan za jačanje libida i povećanje seksualne moći. Kombinacija orahovače i meda je vrlo djelotvorna u liječenju potencije.

Međutim, ne bi ga trebale konzumirati trudnice, a budući da sadrži alkohol nikako ga nemojte konzumirati prije sjedanja za volan.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Križevcima

FOTO Maturanti se iz prve ruke uvjerili što mogu očekivati ako se odluče za ovaj studij

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati