Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Organizirana skupina roma vreba našim krajem

“Mojoj supruzi ukrali su sto eura iz torbe, ljudi, pripazite!”

-Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista-

Neki su mještani Prigorja na društvenim mrežama upozorili svoje sumještane, ali i općenito stanovnike Prigorja o slučaju krađe koji su doživjeli na svojoj koži, a koji bi se vrlo lako mogli dogoditi i drugima. Naime, netko im je ušao u kuću i ukrao sto eura iz naprtnjače. Slučaj su prijavili i policiji, a s javnosti su podijelili svoje sumnje na počinitelje koji, kako izgleda, organizirano vrebaju po selima oko Križevaca, ali i Kalnika i drugih općina. Kako su naveli u objavi na društvenim mrežama, nedavno je primijećena skupina romske “obitelji” ili ” organizirane skupine” u sastavu jedne muške osobe, svjetlije kose, nalik na plavo-smeđu, zatim dvije mlađe ženske osobe, jedna duge crne kose i moguće u drugom stanju, odjevene u crnu odjeću, a druga svjetlije i podignute kose s malim djetetom. S njima je i jedna starija ženska osoba crne kose u šarenoj odjeći.

– Muška osoba se “bavi” razgledavanjem stvari tehničke naravi ( npr.stara vozila, metal, aluminij, bakar…), dvije mlađe ženske osobe razgledavaju vaše domaće životinje, cvijeće i vrtove, govore da su žedne ili moraju na zahod, dok starija žena ulazi u ķuću ili drugi stambeni prostor – naveli su u objavi, nadodavši kako je primijećeno da koriste vozilo boje trule višnje čakovečkih registracija.

– Mojoj supruzi je, vjerojatno starija ženska osoba iz opisa, ukrala 100 eura iz novčanika. Supruga je novčanik držala u naprtnjači Crvenog križa dok je bila na svome radnom mjestu gerontodomaćice kod susjeda – navode u objavi, upozorivši druge da pripaze i da pregledaju svoja dvorišta ako sumnjaju da su navratili i do njih.

Policija nam je na naš upit slučaj krađe sto eura iz kuće u Kalniku i potvrdila, uz napomenu kako je kriminalističko istraživanje u tijeku. Spomenimo i kako su se na objavu na društvenim mrežama nadovezali i drugi mještani, koji su naveli kako su iste ljude primijetili i drugim mjestima, konkretno u Bočkovcu, naselju na području Svetog Petra Orehovca.

– Oni su htjeli opljačkati baku u Bočkovcu koja se baš tad zatekla sama kod kuće. Sva sreća pa je susjed bio u blizini i brzo reagirao. Policija je obaviještena i došli su uzeti iskaz – navela je jedna od korisnica.

– Da, neprimjetno ulaze. Kod mene dvoje mladih – navodi druga korisnica. Dok saznanje o organiziranoj skupini koja vreba po prigorskim selima kod tamošnjih stanovnika stvara strah i anksioznost, svi se slažu kako, pokraj pojačanog opreza, svaku sumnju treba prijaviti policiji, uz nadu kako će krađama i pokušajima provala stati na kraj.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati