Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Molvarski školarci proveli sedam dana u Portugalu

Učenice Osnovne škole Molve Klara Čerepinko, Doroteja Ivančan i Laura Borozan s učiteljima Zvonimirom Haramijom i koordinatoricom Marijom Halaček u sklopu četvrte mobilnosti Erasmus+ projekta RIVERS boravili su sedam dana u Portu u Portugalu.

Zajedno s partnerima iz Portugala, Slovačke, Grčke, Litve i Bugarske Molvarci su učili kako pravilno razvrstavati otpad, osobito metal, staklo i plastiku, a od zaboravljenih majica izrađivali su prekrasne torbe i tako potvrdili važnu formulu za održivost. Tijekom projektnih aktivnosti u Portugalu učenice su predstavile pročistač u Molvama koji je sad u funkciji te su doznale kako se pročišćuju otpadne vode u zemljama partnerima. Učenice su prezentacijom na engleskome jeziku predstavile i Molve. U Portu su obišli tamošnji pročistač otpadnih voda, reciklažno dvorište tvrtke Lipor koja je zadužena za razvrstavanje otpada u tom okrugu Portugala, u zaštićenome su parku naučili prepoznati hrast plutnjak, a u akvariju Sea Life uz ocean upoznali su različite biljne i životinjske vodene vrste, hranili raže i družili se s pingvinima. Poseban je bio doživljaj vožnja brodom rijekom Douro ispod šest različitih mostova od kojih je najpoznatiji most Luis 1. te zalazak sunca uz obalu Atlantskoga oceana.

-Ovim projektom, fokusiranim na održivost i zaštitu okoliša, sudionici ističu važnost očuvanja prirodnoga okoliša, bioraznolikosti i života koji se brine za budućnost – kaže Marija Halaček.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati