Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Molvarski školarci proveli sedam dana u Portugalu

Učenice Osnovne škole Molve Klara Čerepinko, Doroteja Ivančan i Laura Borozan s učiteljima Zvonimirom Haramijom i koordinatoricom Marijom Halaček u sklopu četvrte mobilnosti Erasmus+ projekta RIVERS boravili su sedam dana u Portu u Portugalu.

Zajedno s partnerima iz Portugala, Slovačke, Grčke, Litve i Bugarske Molvarci su učili kako pravilno razvrstavati otpad, osobito metal, staklo i plastiku, a od zaboravljenih majica izrađivali su prekrasne torbe i tako potvrdili važnu formulu za održivost. Tijekom projektnih aktivnosti u Portugalu učenice su predstavile pročistač u Molvama koji je sad u funkciji te su doznale kako se pročišćuju otpadne vode u zemljama partnerima. Učenice su prezentacijom na engleskome jeziku predstavile i Molve. U Portu su obišli tamošnji pročistač otpadnih voda, reciklažno dvorište tvrtke Lipor koja je zadužena za razvrstavanje otpada u tom okrugu Portugala, u zaštićenome su parku naučili prepoznati hrast plutnjak, a u akvariju Sea Life uz ocean upoznali su različite biljne i životinjske vodene vrste, hranili raže i družili se s pingvinima. Poseban je bio doživljaj vožnja brodom rijekom Douro ispod šest različitih mostova od kojih je najpoznatiji most Luis 1. te zalazak sunca uz obalu Atlantskoga oceana.

-Ovim projektom, fokusiranim na održivost i zaštitu okoliša, sudionici ističu važnost očuvanja prirodnoga okoliša, bioraznolikosti i života koji se brine za budućnost – kaže Marija Halaček.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI