Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Kaže da su pušili galaxy i markirali

MONSTRUM: Tjerao sinove da goli čuće u kadi punoj hladne vode, a kćer udario šakom u glavu i pljunuo

Bešćutni otac devetero djece sa sjevera Hrvatske odlučio se na monstruozne odgojne mjere i kažnjavanje svoja tri školarca jer se, kako kaže, skiću, markiraju i puše galaxy. Naime, u listopadu prošle godine, uzrujan se podvečer vratio kući i fizički nasrnuo na dva sina, točnije krenuo ih udarati po leđima nakon čega je napunio kadu i rekao im da se kaznu izvole skinuti i ući u hladnu vodi gdje će čućati cijelu noć.

Za to se vrijeme kući vratila i kćer koju prvo nije pustio u kuću, nakon čega ju je udario šakom u glavu, pljunuo joj u lice i rekao joj da će joj odrezati kosu, a na kraju ju je istjerao iz kuće pa je odlučila pozvati policiju.

Srećom, jadni dječaci su u kadi pokraj otvorenog prozora proveli svega par minuta nakon čega su se na adresi pojavili policijski službenici i zatekli mućan prizor djece u ledenoj vodi, kako drhte i plaću. Muškarca su policajci uhitili, a tužiteljstvo je na kraju protiv njega podignulo optužnicu zbog počinjenja tri kaznena djela povrede djetetovih prava na štetu njegovo troje malodobne djece.

U svojoj je obrani muškarac kazao kako priznaje počinjenje kaznenih djela koja su mu stavljena na teret kao i da su svi navodi u optužnici točni, da mu je žao, a pored svega obećao je i da se više neće tako ponašati prema svojoj djeci. Dodao je kako je siguran da su te večeri prije njegova dolaska kući djeca pušila galaxy jer su bili blijedi te da se jedan sin ima prijatelja koji to konzumira, a također dobio je informaciju od učiteljice da nisu bili tri dana u školi.

Oca osmero malodobne i jednog punoljetnog djeteta sud je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora, no neuvjetovani dio kazne je osam mjeseci, dok je 16 mjeseci s trogodišnjim rokom kušnje. Sud mu je odredio i zaštitni nadzor koji može trajati do proteka roka provjeravanja kao i sigurnosnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana. S druge strane, oslobođen je plaćanja sudskih troškova i branitelja po službenoj dužnosti.

Kao olakotnu okolnost prilikom određivanja kazne sud je uzeo njegovu raniju neosuđivanost, činjenicu da je priznao počinjenje djela, iskazao žaljenje te obećanje da više neće činiti ista ili slična djela. Dok je otegotna okolnost činjenica da je pokazao vrlo veliku količinu kriminalne volje i upornosti prilikom vršenja kaznenih djela na štetu vlastite malodobne djece.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

BICIKLIST OZIJEĐEN U PROMETNOJ NESREĆI

S 3,33 promila pao na tlo i završio u bolnici

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Zapalile se bale, vatrogasci gase požar


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati