Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BUKA AVIONSKIH MOTORA

MORH ima obavijest za sve građane

Dolaskom višenamjenskih borbenih aviona Rafale u Oružane snage Republike Hrvatske, nastavljena je daljnja obuka i usavršavanje pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kako bi Republika Hrvatska nastavila uspješno nadzirati i štititi svoj zračni prostor. Obuka pilota na avionima Rafale odvija se svakodnevno na području cijele Hrvatske uz poštivanje svih sigurnosnih normi i zakonskih propisa Republike Hrvatske. Međutim, letenje nadzvučnim borbenim avionom nije moguće provesti bez buke avionskih motora. Naime, riječ je o izuzetno sposobnom avionu koji ima jako veliki dolet, odnosno vrijeme ostajanja u zraku.

“Slijedom navedenog, u narednom razdoblju, buka avionskih motora moći će se čuti na cjelokupnom području Republike Hrvatske tijekom dana, a povremeno i u večernjim satima. Napominjemo pritom kako se tijekom provedbe planiranog letenja ne očekuje probijanje zvučnog zida, ali je moguća kratkotrajna pojačana buka. U slučaju probijanja zvučnog zida, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske će, kao i do sada, svojim službenim komunikacijskim kanalima te kroz medije na vrijeme obavijestiti javnost o takvim aktivnostima”, navode iz MORH-a te dodjau kako zbog svega navedenog, građane mole za podršku pilotima tijekom njihove obuke, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke.

FOTO ilustracija/MORH

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

dvije staze raskopane već dvije godine

Mažuranićeva ulica i Trg mladosti napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati