Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mrtav pijan čavlom bušio gume političarima: “Popio sam gemišt, ali nisam ja…”

Da politika može biti vrlo zeznuta stvar, posebno kada si popiješ, a nešto ti zasmeta zbog rezultata lokalnih izbora, pokazao je nesvakidašnji slučaj iz Ludbrega kojim se bavio varaždinski sud. Ludbrežanin, sada već bivši politički aktivist, nakon lokalnih izbora 2013. godine napio se i u dvorištu zgrade političkih stranaka, takozvanog komiteta u Ulici Petra Zrinskog, izbušio je tri gume na parkiranim automobilima, hyundai accentu, fiatu linei i volkswagen polu čije je vlasnike, a riječ je također o ludbreškim političkim aktivistima, oštetio za oko 6600 kuna.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nepravomoćnom presudom osuđen je na sedam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godine dana, mora platiti 500 kuna sudskog paušala. Oštećene njegovim bušenjem guma sudac je uputio da se naplate u privatnoj građanskoj parnici. Općinski sud u Varaždinu najprije je prihvatio prijedlog tužitelja za izdavanjem kaznenog naloga protiv njega, no on se žalio tako da je sve završilo otvorenim javnim suđenjem. U svojoj obrani koju je iznio, okrivljeni je porekao krivnju. Rekao je kako su se tog 19. svibnja održavali lokalni stranački izbori, pa je on u večernjim satima, kada je bio pod jakim utjecajem alkohola, otišao do zgrade političkih stranaka da vidi kakvi su rezultati izbora.

– Došao sam biciklom, zadržao sam se nekih pet minuta na terasi zgrade političkih stranaka gdje je bilo još ljudi. Popio sam gemišt, i nakon što sam čuo rezultate, gurajući bicikl krenuo sam iz dvorišta. Tada sam primijetio da mi je odvezana cipela, pa sam naslonio bicikl na zgradu u blizini jednog parkiranog automobila kojih je bilo više na dvorištu. Sagnuo sam se da zavežem cipelu i u tom trenutku je iz zgrade izašao (…) koji mi je rekao da što to radim i čujem li da puštaju gume na automobilima. Nisam to čuo niti obraćao pažnju na automobile, već sam ga samo pozdravio i krenuo kući. Dan ili dva poslije toga, policajci su došli po mene u vinograd i odvezli me u policijsku postaju. Pokazali su mi jedan čavao, rekli mi da su ga pronašli na dvorištu zgrade i da sam ja tim čavlom probušio gume na automobilima. Rekli su mi da ako potpišem potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta da mogu ići kući, pa sam je potpisao – kazao je okrivljeni Ludbrežanin.

Rekao je kako je prije bio politički aktivan, a da ljude čijim je automobilima izbušio gume poznaje. Za jednog zna da je u HDZ-u, a za ostale ne zna u kojoj su stranci.

Poznanik okrivljenog, koji ga je vidio sagnutog kod automobila u dvorištu, ispričao je svoju stranu te večeri. I on je došao provjeriti rezultate na lokalnim izborima i tamo se zadržao oko pola sada.

– Kada sam izašao iz zgrade čuo sam da na nekoliko automobila puštaju gume, a kod automobila (…) sam zatekao okrivljenog koji je bio sagnut i nešto je radio kod gume. Pitao sam ga što radi, no nisam vidio ima li što u ruci. Bilo je dosta mračno, on se pridigao, rekao mi da ništa ne radi, a po njegovu hodu sam zaključio da je bio pod utjecajem alkohola. Pružio mi je ruku i pješice otišao iz dvorišta. Nakon toga sam se vratio u zgradu i (…) i njegovoj supruzi rekao da im puštaju gume na automobilima – kazao je svjedok na sudu.

Oštećeni su tijekom suđenja redom opisivali kako su otkrili da su im gume probušene i kolike su troškove imali. U presudi je otkriveno kako je okrivljeni, sljedećeg dana kada je priveden kao osumnjičenik, bio pijan s 2,78 promila. Kako je svjedok kazao da osim njega nikoga nije bilo u blizini, sudac je zaključio kako je upravo on počinio nedjelo za koje se tereti. Kao jedan od mogućih motiva, navedeno je tijekom suđenja, činjenica da je okrivljeni bio nezadovoljan time što se nije nalazio u izbornom povjerenstvu tijekom izbora, no to nije utvrđeno, niti je bilo ključno u ovom predmetu. Nakon presude, ovih je dana određeno uništenje čavla kojim je kazneno djelo počinjeno, a koji je privremeno oduzet okrivljeniku nakon uhićenja.

FOTO Dražen Vađunec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu

NASILJE U OBITELJI

Ujak nećaka opalio kolcem po glavi, ovaj uzvratio krošeom…


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati