Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
u krvi imao najmanje 3 promila

Mrtav pijan skrivio tešku nesreću na Podravskoj magistrali

-Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista-

Proteklih smo dana dobili presudu, pravosudni epilog teške nesreće na đurđevačkoj obilaznici iz veljače protekle godine u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. Krivac za nesreću, 31-godišnji vozač škode, na kraju je kažnjen s 3060 eura za četiri prometna prekršaja.

On je vozio otvorenim dijelom državne ceste D2, iz smjera Đurđevca u pravcu Virja. Nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, već je vozilom prešao uzdužnu središnju bijelu liniju na traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

– Došlo je do udara prednje lijeve strane vozila kojim je upravljao vozač škode u prednju lijevu stranu osobnog automobila opel kojim je upravljao Ž. K. On je vozio u smjeru Đurđevca. Nakon sudara njegovo vozilo zaustavilo se na kolniku, dok je vozilo okrivljenog izletjelo s kolnika na travnatu površinu gdje se i zaustavilo – navodi se u presudi te dodaje kako je nastala znatna materijalna šteta, a oba su vozača dobila lake tjelesne ozljede.

Naši su reporteri bili na mjestu događaja, a policija je kasnije izvijestila kako je vozač škode bio pod utjecajem alkohola od visokih 2,76 promila. Ipak, utvrđeno je naknadno vađenjem krvi kako je u trenutku nesreće imao najmanje tri promila. Ne samo da nije smio voziti zbog rekordne koncentracije alkohola izmjerene prošlog tjedna, već i zbog nemale činjenice da s 30 godina uopće nema položen vozački ispit za vozila B kategorije.

Tako ‘našvasan’ krivudao je đurđevačkom obilaznicom i prešavši na suprotnu stranu kolnika sudario se s opelom kojim je iz suprotnog smjera upravljao 59-godišnji vozač. Nakon nesreće vozač koji je skrivio nesreću isprva je pokušao smuljati policajce tako da su najprije mislili kako je on suvozač u automobilu te da njime nije upravljao, već netko drugi koji je napustio mjesto nesreće. No, na kraju su policajci ipak utvrdili da je upravo 30-godišnjak taj koji je vozio škodu i skrivio nesreću.

FOTO: Darko Imbriša

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati