Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muzej našeg grada povukao tisuće eura za izložbe i zaštitu građe

Kako doznajemo, Muzej Grada Đurđevca svojim je posljednjim prijavama na programe Ministarstva osigurao za svoju djelatnost ukupno 40.000 kuna, odnosno 5308,91 eura i to za izložbenu djelatnost 1990,84 eura, (15.000 kn) i za program zaštite muzejske grade, nabavu metalnog ladičara 3318,07 (25.000 kn ).

-Nabava metalnog ormara za zaštitu grade, tj. tekstilnog rukotvorstva, osobito iz Donacije Ivana Lackovića Croate, dio je neophodne preventivne zaštite muzejskih predmeta – ističu iz Muzeja i dodaju:

-Većina sredstava za naše projekte je osigurana iz proračuna Grada Đurđevca, dok dio sredstava osiguravamo prijavama na raspisane natječaje i javne pozive. Sadržajnost i brojnost izložbenih projekata muzeja dobro su već poznati i prepoznati ne samo na razini lokalne zajednice, nego i šire, a cilj muzeja je nastaviti s obogaćivanjem sadržaja te se paralelno brinuti o zaštiti muzejskih predmeta – rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel.

FOTO Grad Đurđevac

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI