Na koprivničkom polumaratonu trči Dalić, ali i 40-ak podravkaša i podravkašica

Koprivnički polumaraton spreman je za svoje treće izdanje (21. svibnja), a značajan obol ovogodišnjoj utrci dat će i Podravka te time podržati svoj grad, ali i proširiti svijest o važnosti zdravog življenja, aktivnosti i zajedništvu. Podravkina ekipa sastojat će se od četrdesetak zaposlenika Podravke, Belupa i Žita, predvođenih predsjednicom Uprave Martinom Dalić, aktivnom trkačicom iza koje su već mnogi maratoni, polumaratoni te humanitarne utrke. Također, Podravkinu ekipu osnažit će i član Uprave Davor Doko, koji je, također, već otrčao niz maratona u zemlji i svijetu.

Snažan adut Podravkaša bit će i Irena Ećimović, inače članica Škole trčanja Atletskog kluba Koprivnice, popularnih Hitrih drapa. Dosad je istrčala nekoliko polumaratona, uključujući i dva koprivnička, no sada se, zbog malo duže stanke, ipak odlučila na utrku od pet kilometara.

„Prije svega, veselim se druženju, sportskoj atmosferi i kolegijalnoj podršci, a sportski rezultati bit će u drugom planu. Trkačka ekipa u Podravki već se pomalo poznaje i prepoznaje. Pridružili su nam se i neki novi trkači, a vjerujem da će nas s vremenom biti i sve više“, kaže Irena, ističući važnost druženja.

Društvo će joj praviti i kolega Vedran Petričić, koji, također, već ima iskustvo trčanja polumaratona. Dosad je trčao varaždinski i zagrebački pa je, kako kaže, došlo vrijeme da odradi i domaću utrku.

„Veseli me i prilika i za zezanjem nekih kolega ako završim ispred njih“, u odličnom raspoloženju utrku dočekuje Vedran.

Oboje su uputili i savjete onima koji su još uvijek možda neodlučni ili im nedostaje dovoljno hrabrosti za uzimanje trkaćih tenisica.

Vedran Petričić

„Treba se samo usuditi i osloboditi granica koje smo si sami postavili u glavi. Vjerujem da Podravkinu ekipu čekaju zdrava sportska atmosfera, dobra zabava i mnoštvo malih, osobnih ostvarenih ciljeva“, zaključila je Irena i pozvala kolege Podravkaše koji ne nastupaju da dođu na utrku kao motivirajuća podrška.

„Na svim utrkama uvijek je odlična atmosfera, puna pozitive. Ako imalo rekreativno trčite, možete to doživjeti i s utrkom na pet kilometara, ako je 21 predugo“, dodaje Vedran.

Irena Ećimović
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI