Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na problemu društvenog doma u Bolfanu se radi, a u Apatiji korov zarasta igralište

U posljednjih nekoliko godina društvena infrastruktura u gradu Ludbregu uvelike se obnovila, a najznačajniji projekt te vrste je potpuna rekonstrukcija zgrade učilišta. Ipak, na periferiji grada postoje objekti koji u vrlo skorom roku trebaju obnovu ili rušenje, jer se nalaze u stanju koje je neprihvatljivo oku, ali i  smaoj sigurnosti građana. Prvi je primjer u Bofanu, a ako izuzmemo vječni problem izgorjele Julije, nekadašnjeg ugostiteljskog objekta koji je stradao u požaru i otad je ruglo u punom smislu riječi, društveni dom u Bolfanu ne zaostaje mnogo s narušavanjem ugleda mjesta.

Apatija

Radi se o povećoj zgradi s više od 500 četvornih metara površine, gdje su funkcionalni samo zidovi. U izrazito je lošem stanju krovište, stolarija je neupotrebljiva, kao i cijeli inventar i namještaj. Zgrada je u vlasništvu Grada Ludbrega i već je nekoliko puta bila u žiži rasprave, ali do sada nije nađeno   rješenje. Pitali smo gradonačelnika Dubravka Bilića kakvi su planovi sa spomenutom zgradom. 

Dom

– Nakon sastanka VMO Bolfan s ostalim organizacijama naselja Bolfan vidjet ćemo u kojem će se smjeru ići s tom problematikom. Grad je svakako tu da pomogne u skladu s mogućnostima s obzirom na stanje starog društvenog doma. Taj smo objekt nekoliko puta pokušali prijaviti na neki od natječaja, ali bezuspješno. Nedavno je završena izgradnja sportskog igrališta, slijedi uređenje parka i dječjeg igrališta, ali problem društvenog prostora svakako je najveći –  odgovorio je na naš upit ludbreški gradonačelnik.

Drugi objekt koji je u podjednako lošem stanju su prostorije nogometnog kluba Dinamo Apatija. Prostorije su nekad bile poprište nogometnih i inih uzbuđenja, a u najbolje dane nogometnog kluba Dinamo, te utakmice bile su izuzetno doboro posjećene, i u tom klubu igrale su u prvoligaške legende poput Veldina Karića. No spletom okolnosti i osoba uključenih u ovaj projekt, danas Dinamo iz Apatije postoji samo na papiru, igralište je zaraslo u korov, a objekt kluba nepovratno propada. Ipak, u Gradu kažu to zasad nije njihov problem, jer Grad nije vlasnik objekta.  

– Objekt je privatnom vlasništvu tako da Grad nije u mogućnosti sudjelovati u obnovi i ulaganju u taj prostor. U naselju Apatija postoji društveni dom u središtu naselja (pokraj kapelice) koji građani koriste i u koji se kroz godine ulagalo te će se nastaviti i dalje prema planovima Mjesnog odbora Apatija – naveo je Dubravko Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

PROIZVODNJA KREĆE KRAJEM GODINE

FOTO/VIDEO Franičević: Naša čistilica s pogonom na vodik već sad je tražena diljem svijeta

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati