Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na problemu društvenog doma u Bolfanu se radi, a u Apatiji korov zarasta igralište

U posljednjih nekoliko godina društvena infrastruktura u gradu Ludbregu uvelike se obnovila, a najznačajniji projekt te vrste je potpuna rekonstrukcija zgrade učilišta. Ipak, na periferiji grada postoje objekti koji u vrlo skorom roku trebaju obnovu ili rušenje, jer se nalaze u stanju koje je neprihvatljivo oku, ali i  smaoj sigurnosti građana. Prvi je primjer u Bofanu, a ako izuzmemo vječni problem izgorjele Julije, nekadašnjeg ugostiteljskog objekta koji je stradao u požaru i otad je ruglo u punom smislu riječi, društveni dom u Bolfanu ne zaostaje mnogo s narušavanjem ugleda mjesta.

Apatija

Radi se o povećoj zgradi s više od 500 četvornih metara površine, gdje su funkcionalni samo zidovi. U izrazito je lošem stanju krovište, stolarija je neupotrebljiva, kao i cijeli inventar i namještaj. Zgrada je u vlasništvu Grada Ludbrega i već je nekoliko puta bila u žiži rasprave, ali do sada nije nađeno   rješenje. Pitali smo gradonačelnika Dubravka Bilića kakvi su planovi sa spomenutom zgradom. 

Dom

– Nakon sastanka VMO Bolfan s ostalim organizacijama naselja Bolfan vidjet ćemo u kojem će se smjeru ići s tom problematikom. Grad je svakako tu da pomogne u skladu s mogućnostima s obzirom na stanje starog društvenog doma. Taj smo objekt nekoliko puta pokušali prijaviti na neki od natječaja, ali bezuspješno. Nedavno je završena izgradnja sportskog igrališta, slijedi uređenje parka i dječjeg igrališta, ali problem društvenog prostora svakako je najveći –  odgovorio je na naš upit ludbreški gradonačelnik.

Drugi objekt koji je u podjednako lošem stanju su prostorije nogometnog kluba Dinamo Apatija. Prostorije su nekad bile poprište nogometnih i inih uzbuđenja, a u najbolje dane nogometnog kluba Dinamo, te utakmice bile su izuzetno doboro posjećene, i u tom klubu igrale su u prvoligaške legende poput Veldina Karića. No spletom okolnosti i osoba uključenih u ovaj projekt, danas Dinamo iz Apatije postoji samo na papiru, igralište je zaraslo u korov, a objekt kluba nepovratno propada. Ipak, u Gradu kažu to zasad nije njihov problem, jer Grad nije vlasnik objekta.  

– Objekt je privatnom vlasništvu tako da Grad nije u mogućnosti sudjelovati u obnovi i ulaganju u taj prostor. U naselju Apatija postoji društveni dom u središtu naselja (pokraj kapelice) koji građani koriste i u koji se kroz godine ulagalo te će se nastaviti i dalje prema planovima Mjesnog odbora Apatija – naveo je Dubravko Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI