Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KONFLIKT U PRIGORJU

Na susjedi slomio drveni kolac jer je pošpricala njegove jabuke. Mora joj platiti 7.000 eura odštete

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Konflikt dvoje susjeda iz jednog mjesta u Prigorju završio je na sudu, a Općinski sud u Bjelovaru donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj Stjepan susjedi mora isplatiti gotovo sedam tisuća eura odštete. Incident zbog kojeg se ovo dvoje susjeda našlo u parničnom postupku dogodio se još u svibnju 2020. godine, a protiv Stjepana se ranije vodio i kazneni postupak te je on ranije pravomoćno osuđen zbog prijetnji i nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Susjeda je u tužbi navela kako ju je Stjepan napao u prijepodnevnim satima 28. svibnja 2020. godine. Kada ju je ugledao kako prolazi cestom, u nakani da je ustraši, prišao joj je i počeo vikati.

‘Sad ću te ubiti!’

– Kurvo, droljo, ti si moje jabuke pošpricala, sada si gotova, sad ću te ubiti – galamio je Stjepan, a potom je, u cilju da je teško tjelesno ozlijedi, s tla uzeo drveni kolac. Kolcem je snažno zamahnuo u pravcu njene glave, ali kako je ona podigla lijevu ruku da se obrani, udario ju je po ruci. I to tako jako da je ženi slomio podlakticu, a sam je kolac od siline udarca pukao. No, to nije zaustavilo Stjepana, već ju je potom udario u natkoljenicu lijeve noge, nakon čega je napustio mjesto događaja. Oštećena je u ovom parničnom postupku potraživala novčanu naknadu za imovinsku štetu u vidu troškova liječenja, tuđe pomoći i njege, ali i neimovinsku štetu po osnovi povrede prava osobnosti.

Za naknadu neimovinske štete tražila je odštetu od 4.050,00 eura, za imovinsku štetu 956 eura, a kako joj je sud u potpunosti dao za pravo, Stjepan joj je dužan naknaditi i parnične troškove od 1783 eura. On je pak u odgovoru na tužbu, unatoč tome što je pravomoćno kazneno osuđen, osporio da je susjedi nanio tešku tjelesnu ozljedu, a tvrdio je i da joj nije prijetio te da je navedena presuda donesena bez očevidaca i samo na temelju njenog iskaza. Sudski vještak zaključio je kako je oštećena u pogledu trajnih posljedica završila sa sedam posto invaliditeta, a tu su i primarni i sekundarni strah, bolovi i duže vrijeme kada joj je bila potrebna tuđa pomoć.

Tuđa pomoć

– Tuđa pomoć i njega bila je potrebna u periodu od 25. 5. do 24. 7. 2020. ili ukupno 57 dana po 4 sata, odnosno 228 sati. Tuđa pomoć bila joj je potrebna i nakon toga, točnije još 30 dana po 2 sata dnevno, ukupno 60 sati, a kada se sve zbroji, novčana naknada za imovinsku štetu nenovčanu izraženu u novčanom iznosu je 956,16 eura. Tužiteljica ima pravo na zakonsku zateznu kamatu za neimovinsku štetu na iznos od 4.050,00 eura od dana podnesene tužbe – stoji u obrazloženju presude.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata

TUŽNA VIJEST

Preminuo Feliks Đurašin, umirovljeni koprivnički odvjetnik


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati