Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na tržnici čak 56 proizvođača ima certifikat ‘domaće kvalitete’

Josipa Jagustin na koprivničkoj je tržnici prisutna dugi niz godina, a njezine prepoznatljive domaće proizvode znaju brojni Koprivničanci. Ona, ali i još čak 55 proizvođača dobili su nove potvrde kvalitete, „Certificirane seljačke tržnice“. Ove certifikate podijelili su predstavnici Udruge hrvatskih tržnica u suradnji s Gradom Koprivnicom.

Ovaj je članak objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– U ponudi imamo puno vrsta povrća i bobičastog voća. Sve poslove obavljamo obiteljski, teško je, ali radimo sa srcem. Cijene, bez obzira na sve, nismo dizali – kazala je Josipa i kupcima poručila da biraju domaće proizvode od domaćih proizvođača, a upravo na koprivničkoj tržnici to je itekako moguće.

Naime, prva dodjela certifikata provedena je još 2013. godine kada ih je dobilo 26 poljoprivrednih proizvođača. Ove godine čak 30 više.

– Ovom su certifikacijom od nelojalne konkurencije zaštićeni proizvođači koji nude svoje domaće proizvode, a važno je za napomenuti da su zaštićeni i naši građani koji dolaze na tržnicu, jer zahvaljujući certifikatu znaju da kupuju kvalitetne proizvode koji su proizvedeni na našem području pod određenim uvjetima – kazala je Dubravka Horvat, članica uprave Komunalca Koprivnica.

Josipa Jagustin: Birajte domaće proizvode od domaćih proizvođača

Koprivnička dogradonačelnica Ksenija Ostriž istaknula je kako je to prilika da ljudima odaju priznanje i zahvale za sav trud i težak rad koji obavljaju svaki dan na svojim poljima, u staklenicima i plastenicima te da kupcima omoguće kupnju kvalitetnih proizvoda – da je to najkvalitetniji proizvod koji mogu kupiti.

Dodajmo i kako su ovim projektom proizvođači koji svoje proizvode prodaju na tržnici u Koprivnici dobili oznaku „Proizvodi hrvatskog seljaka“.

Podsjetimo, navedeni projekt certificiranja još 2006. godine počela je Udruga hrvatskih tržnica u zajednici s Udrugom hrvatskih povrćara. Projektom se želi očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja te plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača.

– Građanima Koprivnice već je dobro poznato da su certificirani poljoprivredni proizvođači i njihovi štandovi na Gradskoj tržnici posebno označeni – žutim majicama, zelenim pregačama i certifikatom – kazali su u Gradu o prepoznatljivosti ovih proizvođača.

Foto: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati