Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na vidiku obnova kultnog mjesta zlatnih dana Šoderice!

Nekad perjanica turizma u Podravini, sada otužno zdanje, Plavi labud na Šoderici, pred potpunom je obnovom. Naime, vlasnik Plavog labuda je tvrtka Sloga Podravska trgovina, koja je pokazala interes za obnovom ovog objekta sa slavnom prošlošću i otužnom sadašnjosti.

Naime Plavi labud, ili popularni Motel, u osamdesetim i devedestima godinama bio je jedan od najpopularnijih ugostiteljskih objekata u široj okolici. Njegova velika terasa, dobra kuhinja i popularnost jezera Šoderica donijela je Plavom labudu epitet kultnog mjesta. Tamo su se održavale plave noći, zabave sa živom glazbom, izbor miss Šoderice, miss Podravine i slično, te se tražilo mjesto više.

No, opadanjem popularnosti Šoderice došlo je do zatvaranja Plavog labuda, kasnije i njegova fizičkog propadanja. Mnogi su se žalili da je on i sigurnosni problem jer je krovište u tako lošem stanju da komadi padaju na tlo.

No, vlasnici objekta odlučili su ga obnoviti. Naime, kako je posljednjih godina Šoderica u nekoj razini revitalizirana, ali je i kontinentalni turizam doživio svojevrsni uzlet, obnova Plavog labuda čini se logična.

Upravo zbog toga vlasnici su od Općine Legrad zatražili da im dozvoli pravo služnosti na susjednoj čestici, koja se koristi kao parkiralište i prilaz, kako bi se mogli prijaviti na nacionalne fondove za razvoj turizma.

– Vlasnici su nam predočili svoj poslovni plan te smo time zadovoljni. Planira  se potpuna obnova, otvaranje restorana, obnova smještajnih kapaciteta. Upravo je zato i išao prijedlog Općinskom vijeću da prihvati ovu molbu, a vijećnici su tako i postupili – naveo je Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI