Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZIMSKA SLUŽBA JE SPREMNA

Nabavljeni novi strojevi za zimsko održavanje 250 kilometara cesta

Koprivnica je spremna za eventualne zimske uvjete. Poručili su to danas iz Gradske uprave na redovnoj smotri Zimske službe.

-Nismo u proteklih nekoliko godina imali nešto snijega, a meteorolozi kažu da će slična biti i ova zima. No, moramo biti spremni, može se pojaviti poledica, potreba za soljenje sipinom i naši cure i dečki su spremni- naveo je gradonačelnik Mišel Jakšić.
Zimska služba s radom će početi u srijedu i u pripravnosti će biti sve do 15. travnja. U voznom parku ima dvadesetak strojeva koji su zaduženi za čišćenje oko 250 kilometara cesta te stotinjak kilometara pješačko-biciklističkih staza.
Za ovu sezonu kupljeni su i neki novi, kako bi usluga zimska služba bila što kvalitetnije odrađena.
– Kupljen je novi traktor s ralicom i posupačem, jedan novi posipač, dvije nove kombinirke, a ostala oprema je pripremljena za zimu. Ne bi trebalo biti problema. A u slučaju da snijega neće biti, vozni park Zimske službe bit će angažiran na brojnim radovima po gradu vezanima uz aglomeraciju- naveo je Nedjeljko Potroško, direktor Kominaga

Zimska služba čisti 252 kilometra nerazvrstanih cesta koje su pod upravljanjem Grada Koprivnice, 105 kilometara pješačko-biciklističkih staza (od čega 59 kilometara čisti Koming, a 46 kilometara Komunalac), te javna parkirališta koja nisu pod naplatom koncesionara.

Isto tako, sukladno Odluci o komunalnom redu, dio nogostupa koji se nalazi ispred stambenog ili poslovnog objekta dužan je čistiti vlasnik ili korisnik tog objekta, na način da se uklanjanjem ili posipanjem solju ili pijeskom osigura siguran i nesmetan prolaz pješaka.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Proračun Đurđevca za 2024. godinu iznosi 20,6 milijuna eura

Izglasan najveći proračun u povijesti grada

križevačanka podigla tužbu protiv sugrađanina nevena

Iznajmljenim kombijem prevozio ilegalne migrante pa izazvao težak trostruki sudar

TESTIRANJA UTORKOM I ČETVRTKOM

U Koprivnici počelo testiranje na hripavac, otkriven novi slučaj zaraze

POSAO SE NUDI I U PODRAVINI

Poznati trgovački lanac traži preko 200 novih radnika

USPJEH NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU

Antonija nagrađena za pjesnički talent koji je iskazala na francuskom jeziku

stigla je obavijest cengiza

Željezničko – cestovni prijelaz u vrlo prometnoj ulici sutra se zauvijek zatvara za promet

Upišite pojam koji želite pretraživati