Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZIMSKA SLUŽBA JE SPREMNA

Nabavljeni novi strojevi za zimsko održavanje 250 kilometara cesta

Koprivnica je spremna za eventualne zimske uvjete. Poručili su to danas iz Gradske uprave na redovnoj smotri Zimske službe.

-Nismo u proteklih nekoliko godina imali nešto snijega, a meteorolozi kažu da će slična biti i ova zima. No, moramo biti spremni, može se pojaviti poledica, potreba za soljenje sipinom i naši cure i dečki su spremni- naveo je gradonačelnik Mišel Jakšić.
Zimska služba s radom će početi u srijedu i u pripravnosti će biti sve do 15. travnja. U voznom parku ima dvadesetak strojeva koji su zaduženi za čišćenje oko 250 kilometara cesta te stotinjak kilometara pješačko-biciklističkih staza.
Za ovu sezonu kupljeni su i neki novi, kako bi usluga zimska služba bila što kvalitetnije odrađena.
– Kupljen je novi traktor s ralicom i posupačem, jedan novi posipač, dvije nove kombinirke, a ostala oprema je pripremljena za zimu. Ne bi trebalo biti problema. A u slučaju da snijega neće biti, vozni park Zimske službe bit će angažiran na brojnim radovima po gradu vezanima uz aglomeraciju- naveo je Nedjeljko Potroško, direktor Kominaga

Zimska služba čisti 252 kilometra nerazvrstanih cesta koje su pod upravljanjem Grada Koprivnice, 105 kilometara pješačko-biciklističkih staza (od čega 59 kilometara čisti Koming, a 46 kilometara Komunalac), te javna parkirališta koja nisu pod naplatom koncesionara.

Isto tako, sukladno Odluci o komunalnom redu, dio nogostupa koji se nalazi ispred stambenog ili poslovnog objekta dužan je čistiti vlasnik ili korisnik tog objekta, na način da se uklanjanjem ili posipanjem solju ili pijeskom osigura siguran i nesmetan prolaz pješaka.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

PERKOVIĆ, ŠARLIJA I KESER 'DIGLI SIDRO'

FOTO Tri ‘senatora’ rekla zbogom Miklinovcu, klub uzvratio lijepom gestom

U ORGANIZACIJI SREDNJE ŠKOLE STJEPANA SULIMANCA

FOTO Izloženi oldtimer traktori i poljoprivredna mehanizacija

KOCKICE PREPLAVILE GLAVNI GRAD NJEMAČKE

FOTO/VIDEO Vatrene u Berlinu bodri 100.000 navijača, među njima i brojni Podravci

50 godina mature koprivničkih gimnazijalaca

“Nekadašnje kolege iz razreda i dalje su iznimno povezani, nalaze se kad god uhvate priliku”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati