Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VIKEND REZERVIRAJTE ZA VIROVSKU PRKAČIJADU

Načelnice i načelnici općina će se natjecati u pečenju palačinki

Sve je spremno za devetu po redu Virovsku Prkačijadu, prvi europski festival malih tradicijskih kolača koji će se održati ovog vikenda, od petka do nedjelju u Virju. Festival će i ove godine okupiti renomirane slastičare i kuhare iz Italije, Vijetnama, Paragvaja, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine.

U petak program počinje natjecanjima vrtićaraca i školaraca u pripremanju prkača, dok je od 19 sati u šatoru na Trgu Stjepana Radića na rasporedu cooking show u sklopu kojeg će učenici ugostiteljskih škola pripremati talijanske tjestenine pod mentorstvom promotora kulinarstva iz Italije. Učenici će pripremati i koktele te slastičarske kreme pod mentorstvom Dragice Lukin pa će svi posjetitelji moći uživati i u tim degustacijama. Subota je tradicionalno rezervirana za slastičarske prezentacije i degustacije te natjecanje udruga žena u pripremljenim prkačima, a program počinje od deset sati.

– Ove godine imamo i novitet, a to je da će se načelnice i načelnici općina koje su udružene u Turističku zajednicu područja Središnje Podravine natjecati u pečenju palačinki – kaže Dražen Đurišević, predsjednik organizacijskog odbora Virovske Prkačijade.

U subotu od 20 sati na rasporedu su slatki susreti folklora te od 21.30 sati druženje i zabava uz tamburaški sastav Dangube. Prkačijada završava u nedjelju koja je od 15 sati rezervirana za druženje pod šatorom u organizaciji općinskih udruga i uz tamburaški sastav Ledina band.

– I ove godine naš festival malih tradicijskih kolača nudi bogat program i vjerujemo da će privući brojne posjetitelje – istaknula je Kristina Filipović, pročelnica Općine Virje.

Supokrovitelj festivala je i ove godine je Županija, a župan Darko Koren ističe kako je to samo nastavak uspješne suradnje s Općinom. U dodatnoj promociji manifestacija zasigurno je pomogla i prestižna nagrada Simply the best koju je nedavno dobila Virovska Prkačijada.

FOTO Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati