Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
S DRŽAVNOM TAJNICOM NAPRAVILI REZIME IMOVINE

Načelnici i gradonačelnici dobili upute kako postupati s državnim nekretninama

Što je čije i kako s određenim nekretninama postupati bila je tema današnjeg sastanka načelnika i župana Darka Korena s državnom tajnicom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanjom Bošnjak. Cilj kolegija bio je napraviti rezime predmeta koji su sporni vezano uz odnos države i jedinica lokalne samouprave.

– Znamo da postoji mnogo takvih neriješenih predmeta gdje se imovina ima za potrebu aktivirati i bez rješavanja imovinsko-pravnih odnosa to je nemoguće. Mi smo u višegodišnjoj suradnji s općinama uspjeli donekle ta pitanja riješiti no dosta je otvorenih predmeta, ne možda kao u nekim drugim županijama, kod nas je manje, ali bi htjeli da ih uopće nema – pojasnio je župan Koren povod organizaciji sastanka. Županijska uprava ima interesa rješavati ova pitanja kroz ustanove poput škola i zdravstvenih objekata kojima su vlasnici, ali i kroz Piškornicu.

Osim neriješenih predmeta i imovinskopravnih odnosa tema su bili i budući natječaji putem kojih će se moći financirati nadolazeći projekti.

Franjo Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac prije početka sastanka kazao je kako na području njegove općine postoje dvije napuštene karaule u dosta lošem stanju.

– Imamo planova, ali trenutno bi bilo jeftinije kupiti golu zemlju nego ih sređivati, čut ćemo danas od državne tajnice što dalje – pojasnio je Maletić.

Njegova općina nalazi se uz rijeku Dravu i planira izgradnju riječne marine uz popratne sadržaje poput stare vodenice. Posljednjih godina razvijaju projekte turističke i rekreativne namjene i šire se u tom segmentu.

– U fazi idejnog rješenja je marina za jedno veće plovilo i 20-30 čamaca, što za udruge što za HGSS, vatrogasce, ribiče, lovce, za sve koji imaju potrebu. Trenutno vežu čamce za vrbe jer nemaju drugog izbora, s ovim bi ih stavili unutar zakonske regulative, a čamci će im biti na sigurnom od poplave i nitko ih neće ukrasti – kazao je Maletić.

Uz spomenute teme bilo je govora i o planu upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati