Načelnik: Gradit će se jaslice, a proširit će se i dječje igralište

Igralište u sklopu Dječjeg vrtića Krijesnica ići će u uređenje i adaptaciju, odlučeno je tako još prošlog mjeseca na jednom od Općinskih vijeća. Samo je Vijeće odobrilo projekt, čime će se moći početi s izvođenjem planiranih aktivnosti, koje su prethodno prijavljene na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima za 2022. godinu.

Poziv je objavio Središnji ured za demografiju i mlade. Kako nam je rekao Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec, radi se tek o dijelu planiranih proširenja, budući da je u planu nadogradnja i samog vrtića, koji bi mogao primati i polaznike jasličke dobi.

– Na Nacionalni plan oporavka prijavili smo projekt proširenja vrtića, čime bi Krijesnica dobila i jaslice. To program dozvoljava, pa smo mi dali isprojektirati novi dnevni boravak za jaslice, kao i sav popratni sadržaj, kao što su praonice i wc-i prilagođeni za tako malu djecu, pa i dječje igralište – rekao nam je Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec.  

Valja uzeti u obzir kako je sjedište Dječjeg vrtića Krijesnica u Malom Bukovcu, koji svoju podružnicu ima i u susjednoj općini Veliki Bukovec. Jaslice bi se tako pokazale kao rješenje za obje jedinice lokalne samouprave koje zajednički sudjeluju u sufinanciranju vrtića, zaključuje Marković.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI