Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Načelnik: Gradit će se jaslice, a proširit će se i dječje igralište

Igralište u sklopu Dječjeg vrtića Krijesnica ići će u uređenje i adaptaciju, odlučeno je tako još prošlog mjeseca na jednom od Općinskih vijeća. Samo je Vijeće odobrilo projekt, čime će se moći početi s izvođenjem planiranih aktivnosti, koje su prethodno prijavljene na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima za 2022. godinu.

Poziv je objavio Središnji ured za demografiju i mlade. Kako nam je rekao Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec, radi se tek o dijelu planiranih proširenja, budući da je u planu nadogradnja i samog vrtića, koji bi mogao primati i polaznike jasličke dobi.

– Na Nacionalni plan oporavka prijavili smo projekt proširenja vrtića, čime bi Krijesnica dobila i jaslice. To program dozvoljava, pa smo mi dali isprojektirati novi dnevni boravak za jaslice, kao i sav popratni sadržaj, kao što su praonice i wc-i prilagođeni za tako malu djecu, pa i dječje igralište – rekao nam je Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec.  

Valja uzeti u obzir kako je sjedište Dječjeg vrtića Krijesnica u Malom Bukovcu, koji svoju podružnicu ima i u susjednoj općini Veliki Bukovec. Jaslice bi se tako pokazale kao rješenje za obje jedinice lokalne samouprave koje zajednički sudjeluju u sufinanciranju vrtića, zaključuje Marković.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Promet usporen

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca, ima ozlijeđenih

đurđevački limitator

Big Boss Špiro (Majk)

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

prijeti mu i do pet godina zatvora

FOTO Optužen Podravec koji se autom zaletio u terasu na kojoj su sjedili ljudi

ASFALTIRANJE U TIJEKU

FOTO Zagrebačkom ulicom ponovno će se prometovati kroz nekoliko dana

TUŽNA VIJEST

Napustio nas je Miljenko Vulić Deda, ostavio je neizbrisiv trag na sportskoj sceni Koprivnice


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati