Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Proslavljen Dan općine Mali Bukovec

Načelnik Marković: Radimo na projektu koji će promijeniti općinu, ali i cijelu mikroregiju

Općina Mali Bukovec ove godine slavi  30. obljetnicu postojanja a jučer na dana Sv. Florijana, bio je i središnji događaj proslave. Naime, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, gdje je bilo prilike predstaviti ono što se radilo u proteklom razdoblju, ali i planove za budućnost.

Prisutnima su se obratili Zlatko Golec, predsjednik, Općinskog vijeća, koji je upozorio da se u današnjem načinu život često zanemari i javna dužnost pojedinaca, kojom je pozvan raditi za opće dobro. Te su riječi izašle iz usta čovjeka koji je već 30 godina prisutan u javnom život te je član općinskog vijeća Mali Bukove od osnutka općine do danas, pa ih se mora shvatiti s određenom težinom.

U som govoru načelnik općine Mali Bukovec, Darko Marković , osvrnuo sa na sveukupan rad općine i naglašeno da se djelovalo kako bi se  brinulo o dobrobiti svih svojim  mještana. Od najmlađih do umirovljenika, ali i gospodarstvenika. No govorio je i o strateškom opredjeljenju općine Mali Bukovec i projekti Bukotermal, koji bi trebao odrediti budućnost ovog kraja, dakle ne samo općina nego i njezine šire okolice. Radi se projektu izgradnje  geotermalne elektrane.

– Za sad smo za ovaj projekt županija i mi kao općina osigurali 19 milijuna kuna. Budući da se ovdje radi o suradnji dvije jedine lokalne i regionalne samouprave u izgradnje geotermalne elektrana, ovo je projekt koji je jedinstven Hrvatskoj – rekao je Darko Marković.        

 Sjednici prisustvovao  župan Varaždinske županije Anđelko Stričak  koji se također između ostalog osvrnu na projekt iskorištavanja geotermalne energije.

– Ovdje  sam u ime premijera, moglo se čuti.  Ostali bi  iznenađeni koliko smo puta razgovarali o Općini Mali Bukovec i o geotermalnoj elektrani. Ako će sve dobro ići, 2025. godine ćemo moći startati s njezinom izgradnjom. Znam da to zvuči dugo, ali to su optimistične procjene. Papirologija traje, treba ju ispoštivati, ali nakon toga sve ide puno brže. A kada to uz vašu, državnu i Božju pomoć ostvarimo, više se nećete zvati Mali Bukovec nego „hrvatski Kuvajt“ i ja vam to od svega srca želim – naveo je župan  Stričak.

Nas kraju sjednice zaslužni pojedinci primili su nagrade, a u o svemu više pročitajte u ponedjeljak u Podravskom listu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Casino Bonus Bez Uplate i Bonus Kodovi

Gradit će elektranu

Doznajemo: Potvrđen izvor geotermalne vode, kreću istraživanja na drugom polju

Držanje životinje bez nadzora

Pas pobjegao iz dvorišta i ugrizao starijeg muškarca

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI