Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Proslavljen Dan općine Mali Bukovec

Načelnik Marković: Radimo na projektu koji će promijeniti općinu, ali i cijelu mikroregiju

Općina Mali Bukovec ove godine slavi  30. obljetnicu postojanja a jučer na dana Sv. Florijana, bio je i središnji događaj proslave. Naime, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, gdje je bilo prilike predstaviti ono što se radilo u proteklom razdoblju, ali i planove za budućnost.

Prisutnima su se obratili Zlatko Golec, predsjednik, Općinskog vijeća, koji je upozorio da se u današnjem načinu život često zanemari i javna dužnost pojedinaca, kojom je pozvan raditi za opće dobro. Te su riječi izašle iz usta čovjeka koji je već 30 godina prisutan u javnom život te je član općinskog vijeća Mali Bukove od osnutka općine do danas, pa ih se mora shvatiti s određenom težinom.

U som govoru načelnik općine Mali Bukovec, Darko Marković , osvrnuo sa na sveukupan rad općine i naglašeno da se djelovalo kako bi se  brinulo o dobrobiti svih svojim  mještana. Od najmlađih do umirovljenika, ali i gospodarstvenika. No govorio je i o strateškom opredjeljenju općine Mali Bukovec i projekti Bukotermal, koji bi trebao odrediti budućnost ovog kraja, dakle ne samo općina nego i njezine šire okolice. Radi se projektu izgradnje  geotermalne elektrane.

– Za sad smo za ovaj projekt županija i mi kao općina osigurali 19 milijuna kuna. Budući da se ovdje radi o suradnji dvije jedine lokalne i regionalne samouprave u izgradnje geotermalne elektrana, ovo je projekt koji je jedinstven Hrvatskoj – rekao je Darko Marković.        

 Sjednici prisustvovao  župan Varaždinske županije Anđelko Stričak  koji se također između ostalog osvrnu na projekt iskorištavanja geotermalne energije.

– Ovdje  sam u ime premijera, moglo se čuti.  Ostali bi  iznenađeni koliko smo puta razgovarali o Općini Mali Bukovec i o geotermalnoj elektrani. Ako će sve dobro ići, 2025. godine ćemo moći startati s njezinom izgradnjom. Znam da to zvuči dugo, ali to su optimistične procjene. Papirologija traje, treba ju ispoštivati, ali nakon toga sve ide puno brže. A kada to uz vašu, državnu i Božju pomoć ostvarimo, više se nećete zvati Mali Bukovec nego „hrvatski Kuvajt“ i ja vam to od svega srca želim – naveo je župan  Stričak.

Nas kraju sjednice zaslužni pojedinci primili su nagrade, a u o svemu više pročitajte u ponedjeljak u Podravskom listu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

U krvi imao 1,92 promila

Pijani muškarac (44) u Koprivnici pao s električnog romobila i zadobio teške tjelesne ozljede

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati