Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Načelnik naše općine: Mogli bismo postati centar autobusa na vodik!

Prometna povezanost i dobro organizirani javni prijevoz temelji su za daljnji razvoj Malog Bukovca i jačanje demografske slike, poručio je načelnik Općine Darko Marković na nedavno održanom panelu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održanom u Varaždinu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Mali Bukovec kao rubna općina Varaždinske županije, ističe Marković, ima višestruki problem. Pola tamošnjih stanovnika radi u Koprivnici te je orijentirano na Koprivničko-križevačku županiju, oko 40 posto ih je orijentirano na Varaždin i Ludbreg, a ostatak na Međimursku županiju.

– Za razvoj naše općine važan je dobar javni prijevoz, razvijena sportska, društvena i komunalna infrastruktura i mjere kojima ćemo privući mlade da kupe i ulažu u nekretninu na našem području – rekao je Marković.

Potencijalno rješenje u Općini vide u geotermalnim elektranama, iz kojih bi električnu energiju koristili za punjene električnih autobusa.

– Pokrenuta je i agenda za proizvodnju vodika, pa bi Ludbreška regija mogla postati centar autobusa na vodik. To je ono što pokušavamo uklopiti u ovu priču – naglasio je Marković.

Da za boljom prometnom povezanosti kao i korištenjem javnog prijevoza na širem ludbreškom području itekako ima interesa, pokazuju i nedavno provedene ankete.

– Potreban nam je adekvatan regionalni prijevoz, a nakon njegove uspostave trebat će puno raditi na njegovoj reklami i edukaciji kako bi građani shvatili koje sve benefite nosi, a kojih je zaista mnogo – ističe Marković, kao problem navevši i legislativu, odnosno nepostojanje mogućnosti da općine ulažu u lokalne prometnice, dajući prioritet nerazvrstanim cestama i poljskim putovima.

– Moramo na nacionalnoj razini odrediti koji su prioriteti i standardizirati neke stvari, a to se tiče i javnog prijevoza kao i cesta u koje moramo ulagati  – zaključuje Marković, koji se već 12 godina kao načelnik na županijskoj razini bori za bolju prometnu povezanost, kao što i priliči 21. stoljeću.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI