Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RADOVI IDU PLANIRANIM TIJEKOM

Nadvožnjak se do srpnja otvara za promet, kreću radovi na novom rotoru

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Radovi na nadvožnjaku koji je od sredine ožujka zatvoren za promet idu predviđenim tijekom i trebali bi biti završeni do kraja lipnja. Tako će nadvožnjak nakon puna tri mjeseca ponovno biti otvoren za promet, a njegovo otvaranje predviđeno je zaključno s 1. srpnja. Nadvožnjak kod raskrižja Križevačke ulice i Podravske magistrale je, podsjetimo, zatvoren za promet zbog održavanja kolnika i dilatacijskih naprava preko željezničke pruge Dugo Selo – Koprivnica.

Tako bi dosadašnji obilazni pravci napokon mogli izaći izvan funkcije i svakako olakšati promet, koji se zbog radova na toj lokaciji u zadnja tri mjeseca intenzivirao u cijelom gradu, uz još uvijek aktualnu aglomeraciju i radove na željezničkoj pruzi prema Mađarskoj. Nakon očekivanog završetka radova, sa svojom će izgradnjom napokon moći početi i budući rotor koji će zamijeniti i inače problematično raskrižje kod južnog ulaza u grad. Buduće kružno raskrižje činit će važno čvorište za tri prometna pravca: u smjeru za Varaždin, Križevce, kao i Đurđevac.

Investitor je u oba slučaja Hrvatske ceste. Ranije je to najavljeni projekt koji je prvotno bio planiran za proljeće, no na red će doći tek sada i odvijat će se preko ljeta. Kako smo doznali iz gradske uprave, rotor će i za vrijeme radova biti otvoren za promet, uz regulaciju prometa zbog samih radova, zbog čega su mogući povremeni zastoji. Zbog gradnje rotora, podsjetimo, dvije kuće s pomoćnim objektima u neposrednoj blizini trenutnog raskrižja ići će u rušenje. Početkom godine provedeni su natječaji za njegovu izgradnju.

Prihvaćena je ponuda tvrtke čakovečke Tegre, čija je ponuda iznosila oko 777 tisuća eura, odnosno nešto manje od šest milijuna kuna. Te su brojke otprilike istovjetne onima planiranima prošle godine, iako se nagađalo kako će na kraju zbog rasta cijena sirovina biti puno veće. No, nakon zadnjeg izvješća Hrvatskih cesta objavljenog ranije ove godine, o konačnim cijenama izgradnje rotora nije bilo konkretnijih informacija.

FOTO: Arhiva Pl

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati