Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nagrađeni najčitatelji: učenica iz Svetog Đurđa pročitala čak 71 knjigu

Varaždinska županija prigodnom je svečanošću obilježila Dan hrvatskih knjižnica pa su tako prigodnim knjigama nagrađeni najčitatelji, a njih je ukupno ove godine bilo 79. Najčitatelje je nagradio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

U Varaždinskoj županiji upriličili smo prijam za njih 79, od toga 75 učenika koji su u prošloj godini pročitali 2242 knjige, što je zaista lijep podatak. Između ostalog, bez obzira na to što živimo u digitalnom dobu kada se sve rješava preko računala, mobitela, još uvijek je gušt uzeti knjigu u ruke, čitati, listati. Smatram da ćemo upravo ovakvim nagrađivanjem najčitača dovesti do daljnje popularizacije knjige i čitanja – rekao je Anđelko Stričak.

Učenica trećeg razreda OŠ Sveti Đurđ Karla Sačer u drugom je razredu pročitala 71 knjigu u svoje slobodno vrijeme na što dnevno utroši oko dva sata, a najdraži joj je serijal Gregorov dnevnik koji joj je jako smiješan, dok je Tina Marković, učenica OŠ Lepoglava, u sedmom razredu pročitala 112 knjiga, a najdraže su joj knjige romantične tematike.

FOTO: VŽ Županija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI